Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
All on 6 - Osmeh kakav zaslužujete!

All on 6 - Osmeh kakav zaslužujete!

All on 6 predstavlja najmoderniji tretman nadoknađivanja nedostajućih zuba.

Iako živimo u modernom dobu i dobro smo infomisani koliki je značaj očuvanja zuba za celokupno zdravlje, još uvek postoje ljudi koji o njima ne vode računa. Kao posledica loše oralne higijene i neredovnih stomataloških kontrola javljaju se brojni problemi. Uznapredovali karijes koji zahteva kompleksno lečenje i parodontopatija su najrasprostranjeniji. Ujedno i najčešći uzročnici koji vode ka gubitku zuba.

Nažalost, naše stanovništvo olako shvata i potrebu da se nedostajući zub nadoknadi, tako da vremenom zubni niz sve više propada. Istraživanja pokazuju da svaka četvrta odrasla osoba u Srbiji nema preko 10 zuba, dok je totalna bezubost registrovana kod svakog osmog građanina.

Imajući ovo u vidu stomatološka ordinacija Lumident Studio vam otkriva inovativnu metodu koja je bolje rešenje od totalne proteze.

Šta je All on 6?

All on 6 je jedinstvena hirurško-protetska procedura pomoću koje se zubni luk rekonstruiše pomoću 6 implantata. Odatle i njen naziv.

Metodu je razvio portugalski stomatolog Paulo Malo 1998. godine. S obzirom da je vrlo brzo pokazala mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne proteze, postala je zlatni standard moderne stomatologije.

All on 6

Ugradnja implanata se vrši na pozicijama na kojima su bile dvojke, četvorke i šestice tako da služe kao nosači fiksne proteze. Ona, obično, obuhvata 12 krunica, jer se smatra da je to optimalan broj za normalne životne funkcije. Mada su moguća odstupanja zavisno od toga da li u nizu postoje zdravi zubi.

Kako su implanti napravljeni od titanijuma koji je u potpunosti biokompatibilan sa tkivom, ne postoji ikakva opasnost od njihove ugradnje. Ipak, za All on 6 tretman neophodno je da postoji dovoljna količina kosti za ugradnju. U slučaju da je vilica degradirala zbog dugog perioda bez zuba primenjuje se All on 4 tehnika.

Koje su prednosti All on 6?

Zahvaljujući paralelno postavljenim implantima omogućeno je jednostavnije protetsko rešenja sa krunicama. Zagarantovana je i stabilnost i višegodišnja trajnost, jer su implanti izrađeni od materijala koji ni tokom vremena ne gubi na čvrstini i postojanosti.

Jedna od glavnih prednosti jeste savršena estetika, kao i osećaj da imate prirodne zube. Kako je proteza fiksirana sile žvakanja su ravnomerno raspoređene, te nema prekomernog opterećanja pojedinih delova vilice. Ujedno, sprečeno je dalje propadanje kosti.

Pored funkcionalnosti obezbeđen je i vrhunski komfor. Ne morate brinuti da li će vam proteza ispasti prilikom žvakanja i pričanja, što se može desiti kod klasičnog mobilnog modela.

Ono što je posebno važno za pacijente jeste lako održavanje. Sada nemate obavezu da skidate protezu i perete je, već je dovoljno pravilno četkanje kao kod prirodnih zuba.

Koliko traje All on 6 tretman?

All on 6 tretman je jedinstven i u pogledu brzine postizanja rezulata. Ugradnja implantata obavlja se u toku jedne posete, u lokalnoj anesteziji. Nakon proces osteointegracije, tj. srastanja implanta u kosti, pri drugoj poseti se vrše finalni protetski radovi. Za to vreme pacijent nosi privremenu protezu.

All on 6

Rešite se bezubosti na najbolji način, izaberite All on 6 tretman u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio.

 

read more