Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Invisalign folije za ispravljanje zuba

Invisalign folije za ispravljanje zuba

Invisalign folije za ispravljanje zuba su najnoviji metod za ispravljanje nepravilnog položaja zuba.

Nema čoveka na svetu koji ne želi da ima lep i blistav osmeh, a to znači da su njegovi zubi ne samo zdravi, već i pravilno raspoređeni.

Lepi i zdravi zubi su mnogo više od ukrasa na licu. Zapravo, oni su pravo merilo kakvo je vaše oralno zdravlje. Ujedno, nepravilan zubni niz i loše usklađen zagrižaj dovode do brojnih problema, skraćujući i životni vek samih zuba.

S obzirom da je malokluzija čest problem stomatološka ordinacija Lumident Studio vam predstavlja invisalign folije za ispravljanje zuba.

Šta su invisalign folije za ispravljanje zuba?

Invisalign folije za ispravljanje zuba predstavljaju serije providnih folija, napravljenih individualno za svakog pacijenta prema uzetom otisku zuba, tako da je svaka sledeća pomak u ostvarenju cilja. Za razliku od fiksne proteze, folija nema bravice, lukove i žice, već se idealna okluzija postiže pomoću tzv. plastičnih, providnih alajnera.

Invisalign folije za ispravljanje zuba

Invisalign sistem razvio je 1997. godine Align Technology. U početku nailazio je na otpor u ortodonciji iako se broj korisnika za samo 2 godine udvostručio, pa je ova američka kompanija osvojila nekoliko nagrada za inovaciju i medicinski dizajn.

Razvoj tehnologije doneo je 3D printere koji omogućavaju brzu izradu modela mikrometarske preciznosti, dok savremeni stomatološki materijali garantuju maksimalne rezultate uz izuzetnu postojanost. Kao rezultat toga invisalign folije za ispravljanje zuba postale su veoma popularan metod širom sveta, pa i kod nas.

Kako izgleda tretman invisalign folije za ispravljanje zuba?

Prvi korak jeste pregled usta i zuba od strane ortodonta-stomatologa specijaliste ortopedije vilica. Nakon adekvatno uzete anamneze, detaljnog kliničkog pregleda i analize rendgenskih snimaka, ortodont uspostavlja dijagnozu i objašnjava pacijentu mogućnosti ovog sistema za ispravljanje zuba. Važno je napomenuti da pored širokog dijapazona nepravilnosti koje sistem invisalign može da koriguje, postoje ipak i neke nepravilnosti – teži stepeni malokluzije i nepravilnog zagrižaja gde je terapija kompleksnija i gde uključuje postavku fiksne proteze, eventualne ekstrakcije zuba ili čak hirurške intervencije na viličnim kostima.

Nakon detaljnog razgovara sa pacijentom, uzima se otisak vilice koji služi kao osnova za kompjutersko skeniranje. Zavisno od problema izrađuje se serija folija, a samim tim je određena i dužina trajanja terapije. Kod manjih nepravilnosti dovoljne su nekoliko folija koje se nose 2 do 3 meseca. Dok za ozbiljnije slučajeve potrebno je i do 12 folija.

Svaka folija se nosi oko 4 nedelje. U tom periodu ona izvrši pomeranje 0,3 mm u potrebnom smeru. Nakon postignutog cilja završni deo je faza retencije, tj. nošenja poslednje folije da bi se održali rezultati. Ova folija se nosi samo noću, dok se prethodne skidaju samo tokom jela.

Koje su prednosti invisalign folije za ispravljanje zuba?

invisalign folije za ispravljanje zuba su potpunu neprimetne, te ne narušavaju prirodni izgled. Veoma su prijatne za nošenje, jer nije potrebna velika priprema za terapiju.

Invisalign folije za ispravljanje zuba

Velika prednost jeste u jednostavnoj upotrebi i lakom održavanju. Naime, perete ih jednom dnevnom, pastom i četkicom za zube. Takođe, ne postoje ograničenja prilikom izbora hrane, kao kod pacijenata sa fiksnom protezom, niti su potrebne česte kontrole.

Lumident Studio – stomatološka ordinacija u Beogradu uspešno sprovodi terapiju pomoću invisalign folije. Naši vrhunski stručnjaci su ispunili očekivanja svih pacijenata na ovom polju ispravljanja zuba.

read more
Posted Comments
 • Damon sistem bravica - Zdravi i lepi zubi || LUMIDENT STUDIO
  Damon sistem bravica - Zdravi i lepi zubi || LUMIDENT STUDIO
  […] razvoju vrhunskih stomatoloških materijala, kao i stalnom traganju za komfornijim tretmanima, uz invisalign folije za ispravljanje zuba, nastao je damon sistem […]
  reply
 • Estetska stomatologija - Otklonite nedostatke u zubnom nizu || LUMIDENT
  Estetska stomatologija - Otklonite nedostatke u zubnom nizu || LUMIDENT
  […] način čine setup folije za ispravljanje zuba. U pitanju je sistem providnih folija koje se nakon određenog perioda zamenjuju, tj. kako […]
  reply

Comments are closed.