Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694

Botox

Botox je danas jedna od najcesce koriscenih metoda u antiaging medicini. Botox je prirodni protein koji produkuje bakterija Clostridium botulinum. Od 1980. godine botulinum je nasao primenu u medicini, prvo u domenu oftalmologije i neurologije, da bi zatim postao sastavni deo antiaging medicine.

Botox se moze bezbedno i efikasno primeniti u umanjenju i eliminacij postojecih bora na celu i oko ociju, kao i u prevenciji pojave novih bora usled intenzivne mimike ili starenja koze.

Dejstvo botoxa je zapravo nemogucnost misicne kontrakcije koja je odgovorna za formiranje bora na kozi. Tretman botoxom je brz, jednostavan, bezbolan i efikasan, a svakako predstavlja prvi izbor u borbi sa borama tokom starenja koze i opustanja misica.

Nakon injektiranja botoxa rezultati su ocekivani i vidljivi nakon 3-7 dana, a regije koje se najcesce tretiraju su celo, regija izmedju obrva i spoljasnjeg ugla oka, vrat i pazusna jama, kada se primenjuje kao terapija kod prekomernog znojenja. Efekti botoxa nisu permanentni i procedura se u skladu sa potrebama pacijenta moze ponoviti za 4 meseca.