Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694

Dečija stomatologija

Dečija stomatologija

Deca i poseta stomatologu je definitivno kombinacija koja može izazvati mnoge probleme i ostaviti traume za ceo život ako se prvi kontakt ne ostvari kako treba. Lumident Studio posvećuje veliku pažnju u komunikaciji sa našim najmlađim pacijentima kako bismo se uverili da se osećaju što je moguće bolje prilikom prve posete našoj stomatološkoj ordinaciji.

Trudimo se da je prva poseta uvek neka vrsta upoznavanja i prijateljski razgovor sa zubarima i medicinskim sestrama. Pokušavamo da deca rade stvari koje obično nisu povezane sa posetom stomatologu. Razgovaramo i smejemo se sa njima i uz takvu atmosferu dolazimo do uvoda a to je da im od malih nogu objasnimo kako treba na pravilan način prati zube.

dečija stomatologija beograd

Dečija stomatologija - Briga o zubima od prvog dana

Straha od posete stomatologu koji postoji kod dece, nije urođen, već u velikom broju slučajeva potiče od kuće, odnosno roditelja. Deci se usađuje da je poseta stomatologu nešto strašno i tu je koren njihovog straha, iako za to ne postoji objektivan razlog. Stomatolozi u Lumident Studiju su prošlio posebnu obuku za rad sa decom, i potrudiće se da im pregled bude jedno pozitivno iskustvo.

Deca su naši najmlađi i najdraži pacijenti. Stomatološka ordinacija Lumident Studio imam bogato iskustvo i nudi kompleksnu brigu o zubima vašeg deteta uz pomoć naših strpljivih i ljubaznih stomatologa punih razumevanja za taj dečiji strah.

Da bi se od prvog dana uradila pravilna zaštita zuba vašeg deteta, Lumident Studio vam pruža:

Konsultacije za roditelje

Limident Studio pruža konsultacije i daje korisne savete kako da na najbolji način sačuvate zdrave zube vaših mališana, kako bi kasnije imali lepe i negovane zube.

Preventivnu negu

Prvi zubi kod dece zahtevaju istovetnu ako ne i mnogo veću brigu u odnosu na zube odraslih. Pravilno održavanje mlečnih zuba i usne duplje od ključnog je značaja za kasniji izgled i zdravlje stalnih zuba i usta.

Lečenje zuba

Stomatološka ordinacija Lumident Studio vrši lečenje i saniranje karijesa zuba kod dece uz lokalnu anesteziju i plombiranje istih najkvalitetenijim kompozitnim materijalima i glas-jonomer cementima.

Ortodonciju

Prvi ortodontski pregled za vaše dete je najbolje uraditi već između 4 i 5 godine kako bi se na vreme videlo da li postoje neke nepravilnosti ili dete ima predispozicije za ortodontske anomalije.

Lečenje trauma

Lumident Studio je tu da vam pomogne u hitnim situacijama nastalim usled trauma kao što su povrede zuba usled pada ili udarca.

Bezbolnu anesteziju

Eliminacija karijesa i preparacija zuba za plombu, je uglavnom nelagodna i treba joj pristupiti sa puno strpljenja. Lumdinet Studio koristi gel anestetik koji lokalno deluje na sluzokožu, pri čemu se bol od uboda igle anestetika svodi na najmanju moguću meru.

dečija stomatologija zubar

Prevencija je ključ zdravih zuba

Naš savet je da dete treba da poseti zubara jednom u 6 meseci. Realnost je često, nažalost, sasvim drugačija. Mnogi roditelji pomoć i pregled zubara potraže tek u fazi kada dete oseća bol u zubu ili ima neki drugi problem sa desnima ili vilicom. Zaštita dečijih zuba jednako je važna kao i ispravna metoda pranja. Dečija stomatologija je tu da vas upozna sa ovom ranom brigom o njihovim zubićima koja stvara osnove za zdravlje zuba kasnije u životu. 

Da ishrana igra značajnu ulogu u procesu širenja karijesa, moglo se utvrditi na osnovu statističkih istraživanja u populacijama s različitim načinima ishrane. Zajednice s ishranom na bazi prirodne hrane pokazuju znatno niži stepen karijesa. Zato u ranom dobu vašeg deteta treba povesti računa o ishrani jer ona u mnogom utiče na zdravlje zuba vašeg deteta.

deciji zubar vracar beograd
dečiji zubar beograd vračar

Poslednje sa našeg bloga

Otok zuba - Šta ga sve može izazvati?

Otok zuba - Šta ga sve može izazvati?

Otok zuba je, zapravo, oticanje okolnih tkiva zuba, a ne samog zuba. Međutim, u narodu je rasprostranjen termin „otok zuba“, te se...

read more
Meziodens -Zašto se javlja i kako se leči?

Meziodens -Zašto se javlja i kako se leči?

Meziodens predstavlja najčešću vrstu hiperdoncije. Odnosno, nepravilnosti u broju zuba, koja se manifestuje prekobrojnošću. ...

read more
Zubi za 24 sata - Savršeno rešenje za potpunu ili delimičnu bezubost

Zubi za 24 sata - Savršeno rešenje za potpunu ili delimičnu bezubost

Zubi za 24 sata, odnosno one day dentistry kako su poznati širom sveta, postali su veoma traženo rešenje za delimičnu ili potpunu...

read more