Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
12. Maj - Dan zdravih desni

12. Maj - Dan zdravih desni

U subotu, 12. maja, obeležava se Evropski dan parodontologije i zdravih desni. Ove godine se proslavlja i 26 godina od osnivanja evropske parodontološke organizacije, Evropske federacije za parodontologiju (EFP). Parodontoza je jedno od najčešćih hroničnih oboljenja, kako u Evropi, tako i u ostatku sveta.

parodontologija beograd vracar

Ovo oboljenje veoma retko u početku uzrokuje neku bol pa se iz tog razloga bolest najčešće i neopaženo razvija i napreduje. Najnovije analize Svetske zdravstvene organizacije (WHO) govore kako je uznapredovala parodontoza 6. najčešća hronična bolest, a procenjuje se da pogađa 750 miliona osoba širom sveta. Na nivou evropske populacije brojke govore kako 100 miliona Evropljana boluje od parodontne bolesti. Svi oboleli imaju povećani rizik od gubitka zuba i kao posledicu ove bolesti delimičnu ili totalnu bezubost. Ova bezubost utiče na smanjenu funkciju žvakanja, negativnim uticajem na kvalitet ishrane i života, kao i lošim socijalnim životom. Parodontoza predstavlja opasnost na celokupno ljudsko zdravlje, a povezuje se čak i sa smanjenjem očekivane životne dobi.

Lumident Studio vas poziva da nas posetite na Dan zdravih desni, i posavetujete se sa našim parodontolozima kako bi na vreme otkrili bolest i očuvali svoje zdrave desni.

read more