Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
All on 4 - Idealno rešenje za potpunu bezubost

All on 4 - Idealno rešenje za potpunu bezubost

All on 4 predstavlja najmoderniju tehniku kojom se rešava potpuna bezubost.

Iako svi dobro znamo da zubi ne doprinose samo lepoti osmeha, već su čuvar našeg celokupnog zdravlja, mnogi zanemaruju brigu o njima. Što potvrđuju i statistički podaci. Samo 20 odsto stanovnika naše zemlje ide na godišnje kontrole. Većina traži pomoć tek kada bol postane neizdržljiv. Imajući ovo u vidu ne čudi što svakoj četvrtoj odrasloj osobi kod nas nedostaje preko 4 zuba u nizu, dok svaki osmi građanin Srbije nema nijedan zub.

Neredovne posete stomatologu, loše živote navike i nepravilno održavanje oralne higijene glavni su razlozi pojave stomatološkoh problema. Mada su oni često izazvani i nezgodama, starošću ili, jednostavno, genetskoj sklonosti ka oboljenjima zuba i desni.

Bez obzira šta je izazvalo vađenje zuba u vilici, nedostatak se mora nadoknaditi. U protivnom onemogućeno je žvakanje hrane. Samim tim i pravilno varenje, te digestivni problemi postaju česti. Istovremeno, javljaju se tegobe pri disanju i govoru.

Srećom, savremena stomatologija je razvila inovativnu metodu kao zamenu za klasične totalne proteze.

Šta je All on 4?

All on 4 je jedinstveni koncept, a zasniva se na 4 implanta koji nose čitav zubni luk. Po čemu je i dobio naziv.

Umesto pod pravim uglom, ugradnja implanata se u ovom slučaju vrši pod uglom od 45 stepeni, pri čemu se koriste duži šrafovi. Na taj način se obezbeđuje izuzetnu čvrstina za postavljanje protetike na njima. Dva implanta se postavljaju na poziciji gde su bile četvorke ili petice, dok se druga dva nalaze na mestu dvojki tako da zajedno nose protetsku konstrukcija od 12 članova.

All on 4

S obzirom da su implanti najprirodnija, u potpunosti biokompatibilna, nadoknada zuba procedura je pogodna za svakog pacijenta sa problemom bezubosti. Posebno je namenjena onima koji se usled dugogodišnjeg nedostatka zuba suočavaju i sa gubitkom kosti.

Ograničenja u postavljanju gotovo da ne postoje. Čak ni dobro kontrolisani dijabetes i srčane bolesti ne predstavljaju rizik. Ipak, neophodne su konsultacije kod hroničnih bolesti kako bi se potvrdilo da neće doći do kontraindikacije.

Koje su prednosti All on 4 tretmana?

All on 4 tretman je brži i sigurniji u odnosu na procedure izrade standardnih proteza. Naime, ne postoji opasnost od povređivanja nerava i sinusa, a krajnji rezultat se postiže za kraći vremenski period. Odnosno, ceo proces postavljanja implanta i izrade protetskog rada se izvodi u istom momentu. Što znači da se odmah nakon ugradnje implanta postavlja i privremena protetika. Ovo je veoma značajno za samopouzdanje pacijenta, jer nesmetano može da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima.

Druga važna prednost ogleda se u pogledu estetike. All on 4 protetika na implantima je besprekorna, tako da niko neće primetiti da nisu u pitanju prirodni zubi. Zahvaljujući digitalnom planiranju novog osmeha pacijentima se predstavlja idealan zubni niz, tj. najbolja veličina i oblik zuba na osnovu njihove vilice, a boju mogu sami da izaberu.

Za razliku od totalnih proteza koje mogu maksimalno da nadoknade 40 odsto funkcija i zahtevaju period privikavanja, implanti su fiksirani, pa pružaju potpuni komfor pri nošenju. Takođe, eliminisana je opasnost od zadržavanja hrane ispod proteze i stvaranja rana na desnima, a održavanje higijene je znatno lakše.

All on 4

All on 4 tretman predstavlja trajno rešenje. Predviđeno je da rehabilitacija traje doživotno, s tim da se kontrolni pregledi moraju obavljati na svakih 6 meseci. Dodatnu finansijsku povoljnost donosi i činjenica da za ovu proceduru nije potrebna nadogradnje veštačke kosti.

Otklonite bezubost na provereni, revolucionarni način pomoću All on 4 tretmana u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio.

read more