Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Fiksna proteza - Kada je pravo vreme?

Fiksna proteza - Kada je pravo vreme?

Fiksna proteza je ortodontski aparat kojim se koriguje nepravilan položaj zuba.

Ukoliko ste se ikada zapitali da li ste „prestari“ za njeno nošenje – odgovor je NE!

Ortodontski tretmani nisu samo namenjeni za adolescente, već ih mogu nositi i odrasli. Prema nedavnom istraživanju, svaki četvrti pacijent koji je na ortodontskom lečenju ima 18 ili više godina. Ne postoji prava dob za nošenje fiksne proteze, ona se može nositi u bilo kom uzrastu, jer ne samo da će vratiti vaše zube u pravilan položaj, već će  smanjiti i rizik od raznih vrsta oboljenja u kasnijim godinama.

Fiksna proteza, zahvaljujući stalnom napredku u oblasti ortodoncije, nikada nije bila udobnija i manje primetna.

Kada je preporučljivo da nosite fiksnu protezu i koje su njene benefiti, pročitajte u našem daljem tekstu.

Fiksna proteza – Odrasli i adolescenti

Obzirom da ne postoji starosna granica u nošenju fiksne proteze, mogu ih koristiti svi pacijenti dobi od 8 do 80 godina. Vaši zubi bez obzira na uzrast mogu proći isti fiziološki proces koji je potreban da bi se vratili u pravilan položaj. Mnogi ortodontski problemi mogu se ispraviti jednako lako kako kod dece i adolescenata, tako i kod odraslih.

Sve što treba da znate o fiksnim protezama

Međutim, postoji jedna bitna razlika između ortodontskih aparata za adolescente i odrasle. Za razliku od adolescenata, odrasli imaju mnogo gušće koštano tkivo i njihove kosti više ne rastu i ne razvijaju se. Kao rezultat toga terapija kod odraslih traje malo duže.

Pored toga, u zrelijem dobu postoje daleko veći problemi sa zubima od adolescentskog perioda, poput zubnih ispuna i nedostajajućih zuba. Važno je imati na umu da i različiti lekovi i loše navike kao što su pušenje i bruksizam mogu uticati na celokupni tretman nošenja proteze i ispravljanja zuba.

Fiksna proteza za odrasle – Koje su mogućnosti?

Budite ubeđeni da bez obtira na to koliko godina imate, ukoliko ste nezadovoljni položajem i izgledom svojih zuba, za protezu nikada nije kasno!

Danas su proteze dostupne u mnogim opcijama i vrlo lako ćete uz malo strpljenja, zahvaljujući njima ulepšati svoj osmeh.

Tradicionalne ili metalne proteze danas izgledaju sasvim drugačije i privlačnije. Elegantne su i manje primetne a sastoje se od jednog nosača koji je pričvršćen za prednju stranu zuba. Dolaze u mnogo različitih dezena i nijansi i finansijski su povoljnije od ostalih.

Setup folije koriste se najčešće za ispravljanje prednjih zuba i tretman se sastoji od uzimanja otisaka zuba i izrade nekoliko tankih providnih folija koje se sukcesivno smenjuju na svake dve nedelje .

Folije postepeno vrše pritisak na zube i precizno ih dovode u željeni položaj. Celokupni tretman  traje svega nekoliko meseci a prvi rezultati se vide vrlo brzo.

Pored izuzetno lakog održavanja oralne higijene prednost ove metode u odnosu na klasične  je kako u kraćem vremenu tretmana tako i u estetskom pogledu.

Za savršeni osmeh nikada nije kasno!

Fiksna proteza je idealan način da i u kasnijim godinama ispravite svoje zube i dobijete osmeh koji zaslužujete.

Fiksna proteza

Odabir prave svodi se na vaš individualni način života, ortodontske potrebe, kao i savet vašeg stomatologa. On je tu da proceni koja vrsta proteza vam je potrebna, kao i koliko je potrebno da je nosite kako bi ste na kraju imali savršeni zubni niz.

Lumident Studio uz tim stručnjaka iz oblasti ortodoncije, će uvidom u oralno zdravlje i lične želje, zajedno sa vama odlučiti koja vrsta ortodontskog aparata je potrebna kako bi ste ponovo vratili osmeh na lice.

 

read more