Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Hijaluron fileri - Vratite godine unazad!

Hijaluron fileri - Vratite godine unazad!

Hijaluron fileri predstavljaju jedan od najtraženijih anti aging tretmana.

Starenje je prirodni proces koji ne možemo izbeći. Već ulaskom u 3. deceniju koža počinje da gubi elastičnost i pojavljuju se prvi znaci.

Žene su svesne ovog problema od davnina, pa na razne načine nastoje, makar, malo da odlože ili ublaže posledice. Tako su Egipćanke koristile razna ulja kako bi sprečile isušivanje kože, dok su se kupale u mleku. Nega kože preneta je u Stari Rim i Grčku, gde su nastale čuvene blagotvorne mirišljave kupke i parna kupatila. I na drugoj strani sveta, u Kini, žene su veliku pažnju posvećivale nezi lica. Upravo ovde je stvoren prvi balsam koji je štitio usne od starenja.

Hijaluron fileri

Iako se tokom vekova shvatanje lepote menjalo, svež i mladalački izgled uvek je u trendu, pa ne čudi što se žene širom sveta odlučuju za razne tretmane. Među njima posebno se izdvajaju hijaluronski fileri.

Koje su njihove prednosti otkriva vam Lumident Studio stomatološka ordinacija u centru Beograda.

Hijaluron fileri doneli su revoluciju u očuvanju prirodne lepote

Ranijih decenija jedini način da sačuvate godine bila je estetska hirurgija. Ove procedure ne samo da su bolne, već zahtevaju i dug oporavak, takođe veoma su skupe, pa nisu dostupne svima.

Razvoj kozmetologije doveo je do pojave novih tretmana. Nažalost, prvi fileri za korekciju bora nisu pokazali željene rezultate. S obzirom da su sadržali životinjski kolagen, efekti su bili kratkotrajni. Zbog toga su ih zamenili fileri od silikona. Oni su imali duže delovanje, ali su komplikacije bile gotovo katastrofalne.

Da bi se izbegla neželjena dejstva, rad na njihovom usavršavanju je nastavljen.

Brojna ispitivanja su pokazala da fileri napravljeni od hijaluronske kiseline pokazuju najbolje karakteristike. U pitanju je prirodna supstanca koja se nalazi ne samo u koži, već i u pupčanoj vrpci, očima, zglobovima, dermisu, sinovijalnoj tečnosti… Ima ulogu u održavanju nivo vode, pa sprečava dehitrataciju. Što čini osnovu za očuvanje elastičnosti i svežine.

Korak dalje nastao je otkrićem sintetičke hijaluronske kiseline. Kako ima isto dejstvo kao prirodna, našla je primenu u filerima.

Hijaluron fileri imaju višestruko dejstvo

Pre svega, hijaluron fileri nadoknađuje prirodnu materiju koja nestaje s godinama. Istovremeno, podstiču proizvodnju kolagena.

Međutim, oni nisu namenjeni samo za popunjavanje bora. Zapravo, mogu se koristiti za korekciju svih nepravilnosti kako na licu, tako i na vratu i dekolteu, odnosno za konturisanje lica, povećanje volumena i podmlađivanje usana, ali i za ispravljanje asimetrije jagodica, brade i nosa. Uspešno rešavaju problem podočnjaka, staračkih fleka i ožiljka. Takođe, hijaluron fileri su odličan tretman za hidrataciju kože.

Da li su hijaluron fileri bezbedni?

Baš kao mezoterapija, tako i hijaluron fileri predstavljaju neinvanzivni tretman. Proizvode se specijalnim biotehnološkim postupkom u strogo kontrolisanim laboratorijskim uslovima, što pruža dodatnu sigurnost. Naime, ne postoji rizik od neželjenih efekata, neprirodnog uvećanja, pojave grudvica i narušavanja prirodnih crta lica i mimike.

Hijaluron fileri

Rezultati su vidljivi odmah, a oporavak nije potreban, pa se možete odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Efekat koji daju zavisi od koncentracije hijaluronske kiseline. Kreće se od par meseci, kod hidratacije, pa do 20 meseci, kod većih konturisanja.

Najsavremenije tretmane za podmlađivanje, uključujući i hijaluron filere, možete pronaći u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio. Dugogodišnje iskustvo našeg stomatološkog tima i vrhunski preparati podariće vašem licu prirodni, mladalački izgled.

 

read more