Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Hijaluronski fileri - Sve što bi ste trebali da znate o njima

Hijaluronski fileri - Sve što bi ste trebali da znate o njima

Hijaluronski fileri vraćaju jedrinu, sjaj, punoću i mladalački izgled kože.

Naše telo se prirodno menja sa godinama. Te razlike prvo se uočavaju pojavom malih i sitnih borica, koje kvare lepotu i jedrinu lica. Međutim, ove promene su potpuno normalne i javljaju se već posle  30- te godine života kada depo hijalurona u koži polako isčezava dajući joj umoran i dehidriran izgled. 

Primenom hijaluronskih filera, popunjavaju se depoi hijalurona u koži čime se uklanjaju bore i obnavlja se izgled lica nadoknadom izgubljenog volumena.

U narednim redovima pročitajte koje su to stvari koje treba da znate pre nego što se odlučite za hijaluronske filere.

Šta su zapravo hijaluronski fileri i gde se koriste?

Fileri su lagane strukture u formi gela koji se injektira u samu kožu ili sluzokožu usana. Predstavljaju siguran i prirodan način poboljšanja vaše kože.

Njihovi efekti su brojni:

  • Uklanjanje bora i to sledećih: bore i vertikalne linije na čelu, bore oko očiju, na vratu, marionetske bore (od uglova usana ka bradi), nazolabijalne bore (od ugla nosa ka uglovima usana);
  • Eliminsanje tamnih i udubljenih podočnjaka;
  • Podmlađivanje i zatezanje lica-lifting lica u 8 tačaka;
  • Preoblikovanje, povećanje i konturisanje usana;
  • Oblikovanje, povećanje i konturisanje jagodica;
  • Podizanje i konturisanje obraza, vilice, brade;
  • Korigovanje asimetričnosti lica, obrva, kapaka;
  • Ublažavanje ožiljaka od akni;
  • Vraćanje volumena, tonusa i elastičnosti koži i sprečavanje nastanka bora.

Hijaluronska kiselina sadržana u hijaluronskim filerima sastavom je veoma slična hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u našem organizmu.

Kako da znate za koju vrstu hijaluronskih filera da se opredelite?

Restylane, Juvederm, Teosyal su najpoznatiji svetski brendovi kada govorimo o hijaluronskoj kiselini.

U razgovoru sa lekarom on će vam objasniti šta bi ste trebali da uradite kako bi ste poboljšali izgled svoje kože i koja vrsta filera je preporučljiva, ali znajte da će za rezultate najprirodnijeg i najboljeg izgleda biti možda potrebna i kombinacija filera ili filera i botoxa.

Hijaluronski fileri

Ukoliko je vaš cilj da osvežite izgled svoje kože, bez radikalnih hirurških zahvata, onda su fileri idealan izbor. Prirodni su i potpuno neškodljivi.

Vodite računa o izboru lekara

Vaša sigurnost bi vam trebala da bude na prvom mestu pri izvođenju bilo koje medicinske procedure.

Iako su dermalni fileri dostupni u kozmetičkim salonima, za izvođenje ove procedure trebalo bi da odaberete samo licencirane i obučene lekare. Nepravilnim i neprofesionalnim pristupom  postoje rizici za pojavu infekcije, promenu boje kože i pojavu grudvica koje će pokvariti vaš izgled i neće dati zadovoljavajući rezultat.

Uvek se konsultujte sa svojim lekarom!

Uvek se konsultujte i razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što se odlučite za bilo koju proceduru i tretman. Otvoreno recite svoje želje, a on će na osnovu tipa vaše kože, kao i krajnjih očekivanja, predložiti šta je za vas najbolje. Možda će preporučiti samo dermalne filere, a možda i kombinaciju sa botoxom.

Na kraju, vi i vaš lekar treba da razgovarate o očekivanjima i realnim rezultatima koji se mogu postići – jer to je ipak vaše lice.

Da li su hijaluronski fileri trajni?

Ukoliko niste zadovoljni svojim izgledom istog momenta posle injektovanja hijalurona nemojte paničiti, jet tek kada splasne otok dobićete krajnji rezultat.

Odmah nakon tretmana moći ćete da uočite primetnu razliku. Ipak, kako postoji mogućnost pojave manjih modrica i podliva na mestu ubrizgavanja hijalurona, još bolje efekte videćete nakon dva dana. Pravi rezultat biće vidljiv nakon dve nedelje, kada otok potpuno splasne.

Lekar takođe može posle nekog vremena novim injektovanjem dodati filere na mestima na kojima smatra da treba dopuna.

Hijaluronski fileri

U zavisnosti od regije lica u koju je aplikovan hijaluronski filer, zavisi i koliko će rezultati biti vidljivi. S obzirom na to da je hijaluron prirodna supstanca, nakon određenog vremena dolazi do njegove resorpcije u kožu i tada je potrebno uraditi korekciju.

Dakle, rezultati nisu trajni i posle 6 meseci do dve godine biće vam potrebna korekcija.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, tim stučnjaka Lumident Studija vam stoji na raspolaganju.

 

 

read more