Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Korona virus i posete stomatologu

Korona virus i posete stomatologu

Korona virus i posete stomatologu? Pitanje koje izaziva niz nedoumica, ali i izvesnu doze opreznosti i straha kod svih onih koji imaju problem sa oralnim zdravljem.

Zdravlje i bezbednost naših pacijenata uvek su bili naš najveći prioritet. Kako bismo i zaštitili i vas i vašu porodicu, sproveli smo dodatni niz mera predostrožnosti da bismo osigurali čisto i zdravo okruženje.

Pored strogih, visokih standarda čistoće i kontrole infekcije, mi ćemo nastaviti da sledimo sve preporuke koje SZO zahteva u borbi protiv virusa Covid 19.

Pored već postojećih zdravstvenih i bezbednosnih procedura, uveli smo dodatne mere kako bismo osigurali bezbednost naših pacijenata i osoblja.

Korona virus i posete stomatologu – Prevencija je najbitnija!

Osim pojačanih higijenskih mera, pre nego što dođete na pregled u našu ordinaciju kontaktiraćemo i postaviti vam nekoliko skrining pitanja u vezi sa vašim zdravljem.

Zakazivanja će biti raspoređena tako da se maksimalno ispoštuje socijalna distanca između pacijenata. To pre svega podrazumeva ograničeni broj pacijenata u ordinaciji istovremeno.

Na samom ulasku u ordinaciju postavljene su dezobarijere.

Prilikom ulaska u ordinaciju izmerićemo vam telesnu temperaturu i dezinfikovati vaše ruke.

Dezinfekcija površina i instrumenata je obavezna posle svakog pacijenta. Sredstva za dezinfekciju ruku dostupna su u svim delovima ordinacije. Časopisi, dečije igračke i drugi zajednički predmeti uklonjeni su sa recepcije.

Ukoliko dovodite dete neophodna je pratnja samo jednog roditelja.

Pacijenti koji imaju kašalj, visoku temperaturu ili bilo koji drugi simptom COVIDA-19 biće zamoljeni da  zakažu novi termin kada im simptomi prođu.

Corona virus i odlazak kod stomatologa – Da li postoji rizik od zaraze?

Stomatolozi u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio opremljeni su svom zaštitnom zaštitnom opremom koja je odlična i efikasna barijera za medicinske radnike koji su najviše izloženi riziku. Iako je svo naše osoblje vakcinisano, rukavice, maska i vizir su obavezan deo opreme.

Korona virus i posete stomatologu

Od samog početka pandemije postavili smo posebne protokole, tako da dolazak kod stomatologa ne mora predstavljati rizik za bilo kog našeg pacijenta ili naše osoblje.

Shvatamo da boravak u stomatološkoj stolici podrazumeva bliski kontakt vas i vašeg stomatologa. Međutim, prava istina je da su šanse da pacijent dobije infekciju od svog zubara mnogo manje nego da pacijent zarazi svog  lekara. 

Socijalna distanca u stomatološkoj ordinaciji

Ukoliko radite bilo koju stomatološku intervenciju naši stomatolozi će imati svu zaštitinu opremu. Na taj način ćete biti zaštićeni od potencijalnog prenošenja virusa.

Dok sedite u čekaonici, distanca između vas i drugog pacijenta, biće 2 metra. Stolice su raspoređene tako da ne dolazite u bliži kontakt sa ostalim ljudima koji čekaju pregled.

Sve površine i kvake su dobro dezinfikovane i u svakom momentu su vam dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

Čak i pre pandemije, u stomatološkim ordinacijama bilo je neophodno ispunjavati stroge kriterijume po pitanju higijene, sa dolaskom korona virusa te mere su znatno pooštrene.

Zašto su potrebni posebni protokoli u stomatologiji?

Uloga stomatologa u sprečavanju prenošenja COVID-19 infekcije je veoma važna.

Stomatologija je sama po sebi vrlo invazivna, zbog čega je širenje Covida postavilo značajne izazove u svetu stomatologije.

U ljudskim ustima se nalazi najveći broj bakterija i virusa i zbog toga je stroga kontrola od krucijalne važnosti.

Rizik pri obavljanju stomatoloških intervencija posebno je uslovljen stvaranjem čestica aerosola pri radu i blizinom stomatologa orofaringealnoj regiji pacijenta.

U cilju smanjenja rizika od naročite je važnosti pridržavanje protokola kontrole infekcije.

Osoblje Lumident Studija sa velikim entuzijazmom svakodnevno radi punom parom kako bi sve ove mere bile preduzete na vreme i bez izuzetka.

Korona virus i posete stomatologu

Njihova predanost odnosi se pre svega na detaljnu dezinfekciju ordinacije posle svakog pacijenta. To uključuje sve površine sa kojima je pacijent bio u kontaktu – od ulaska u ordinaciju (kvake), preko čekaonice, do stomatološke stolice i njenih pratećih elemenata.

Ukoliko imate bilo koji stomatološki problem i pitanje ne ustručavajte se da nas kontaktirate. Naše ljubazno osoblje će vam se javiti i uputiti vas u dalju proceduru.

read more