Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Botoks lica - Najtraženiji tretman podmlađivanja

Botoks lica - Najtraženiji tretman podmlađivanja

Botoks lica je jedan od najtraženijih tretmana za podmlađivanje.

Negovana koža i lepi i zdravi zubi, san su svih dama. Međutim, ma koliko naša nega bila besprekorna, pre ili kasnije proći ćemo kroz prirodni proces starenja.

Iako se odigrava na nivou čitavog organizma, prvi znaci su vidljivi na koži lica. Razlog tome leži u činjenici da je ovaj deo tela najizloženiji negativnim uticajima spoljašnje i unutrašnje sredine. Preterano sunčanje leti, kao i naleti mraza i suv vazduh u zagrejanim prostorijama zimi dovode do dodatnog isušivanja, samim tim i preranog starenja kože. I same životne navke, premalo sna i stres ostavljaju traga na licu, dovodeći do pojave bora.

Srećom, razvoj nauke i kozmetičke industrije doneo je brojne metode pomoću kojih se proces starenja može odložiti. Jedna od njih je botoks lica.

Koje su prednost ove tehnike u odnosu na druge otkriva vam Lumident Studio, stomatološka ordinacija u centru Beograda.

Šta je botoks lica?

Botox tj. Botulinum toxin je, zapravo, pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum. S obzirom da su one zaslužne za veoma opasno trovanje hranom pod imenom botulizam, zvuči neverovatno da njihov produkt ima moć u podmlađivanju lica. Ipak, treba imati u vidu da se u medicini i kozmetici koristi niskokoncentrovani toksin koji se dobija specijalnom farmakološkom obradom. Kao takav prvobitno je predstavljao deo terapije kod poremećaja mišića u oftalmologiji i neurologiji.

Zahvaljujući Richardu Clarku nastao je revolucionarni botoks lica. Naime, ovaj američki plastični hirurg je prilikom lečenja asimetrije čela izazvane paralizom nerva upotrebio Botulinum toxin. Na taj način je povređeni nerv uspeo da regeneriše dovoljno dugo dok se ne stvore uslovi za operaciju, tačnije 24 meseca.

Vrlo brzo Clark je uvideo da se botoks može koristiti i za izglađivanje bora na čelu, da bi zatim, primenu proširio na predeo oko očiju i usana. Svoj rad objavio je 1989. godine, te je na osnovu njega Uprava za hranu i lekove botoks lica uvrstila u kozmetičke neinvanzivne procedure.

Kada je botoks lica pravi izbor?

Botoks lica je, pre svega, namenjen za otklanjanje bora. On sprečava preterane kontrakcije mišića čime uspešno rešava i duboke tragove starenja, pri čemu se može primenjivati za bore smejalice, na čelu, nosu i oko nosa, između obrva, iznad gornje usne.

Botoks lica

Pokazuje odlične rezultate i kod podizanja i asimetrija kapaka i obrva. Tako da se na suptilan način postiže ne samo mladalački izgled, već i bolja harmonija lica, dok zajedno sa anti aging stomatologijom čini osmeh lepšim.

Verovali ili ne, botoks se može koristiti i za rešavanje problema prekomernog znojenja u predelu pazuha, prepona, pa i na dlanovima i stopalima.

Da li je botoks lica bolni tretman?

Botoks lica je potpuno bezbedna procedura koja se izvodi uz lokalnu anesteziju i veoma tankim, insulinskim iglama, pa spada u minimalno bolnu intervenciju.

Botoks lica

Pre apliciranja precizno se određuju tačke uboda, što znači da se ciljano deluje samo na kritičnim mestima. Čitava procedura ubrizgavanja traje oko 15 minuta, zbog čega je botoks lica u svetu poznat kao “lunch time” tehnika.

Prvi efekti vidljivi su nakon 3 dana, a pun rezultat se postiže za nedelju dana i traje oko 4 meseca, mada može i do 6 meseci. Nakon isteka ovog perioda tretman se može ponoviti, bez rizika od pojave tzv. “zaleđenog lica”, odnosno gubitka mimike.

Istaknite prirodnu lepotu svog lica, posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio. Naš stručni tim specijalista parodontologije i oralne medicine ima iskustva u primeni botoksa. Ujedno, otkloniće sve nepravilnosti u zubnom nizu uključujući i najmodernije procedure koje donosi anti aging stomatologija.

 

read more
Posted Comments
 • Tretman mezoterapije || LUMIDENT STUDIO
  Tretman mezoterapije || LUMIDENT STUDIO
  […] uklanjanja bora, ovaj tretman zateže kožu, delujući kao botoks lica. Istovremeno, daje volumen i tonus. Dok ten čini ujednačenim, te se koristi i za izbeljivanje […]
  reply
 • Botox || LUMIDENT STUDIO
  Botox || LUMIDENT STUDIO
  […] istraživanja pokazuju da je botoks lica najtraženiji tretman podmlađivanja. U proseku u toku jedne godine uradi se preko 4,5 miliona estetskih procedura korišćenjem […]
  reply

Comments are closed.