Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Anti aging stomatologija - Podmladite svoj osmeh

Anti aging stomatologija - Podmladite svoj osmeh

Anti aging stomatologija podariće vam savršeni osmeh.

Mladalački, atraktivan izgled postao je imperativ modernog doba. Međutim, starenje je proces koji ne možemo izbeći. Već sa 25 godina pojavljuju se prvi znaci. Vremenom, koža sve više gubi elastičnost i sjaj, postajući tanka i suva sa jasno izraženim borama i vidljivo tanjim usnama.

Starenje ne ostavlja traga samo na koži lica, ono može da utiče i na lepotu našeg osmeha. Tokom godina života zubi gube belinu i punoću, pa dolazi do trošenja površine, kao i gubitka samog zuba. Ove promene u zubnom nizu utiču na alveolarne grebenova, samim tim i na izgled vilice.

Srećom, dostupna nam je anti aging stomatologija, koja ne samo da čuva zdravlje zuba, već omogućava lep, mladalački izgled licu. Zavisno od problema mogu se vršiti niz pojedinačnih tretmana ili kombinacija više njih.

Anti agein stomatologija

Šta obuhvata anti aging stomatologija otkriva vam Lumident Studio – stomatološka ordinacija u centru Beograda.

Anti aging stomatologija za blistavo beli osmeh

Biserno beli zubi san su svih ljudi, zapravo oni su sinonim za dobro oralno zdravlje. Međutim, naše navike i način života u velikoj meri utiču na njihov izgled. Često su žuti zubi posledica preteranog konzumiranja kafe, cigareta, tamnih sokova, crnog vina i rafinisanih ugljenih hidrata, kao i nedovoljne higijene i neredovnih poseta stomatologu.

Bezmetalne krunice

Srećom, 80-ih godina otkriveni su prvi profesionalni preparati za izbeljivanje zuba, da bi se vremenom, ova procedura sve više usavršavala, pa se, danas, ona vrši LED lampama.

Pomoću svetla određene talasne dužine aktivira se sredstvo za beljenje, koje je prethodno naneto, tako da se procesom tretira čitav zubni niz, a ne svaki zub pojedinačno, što je glavna razlika između upotrebe lasera i LED lampi.

Takođe, ordinacijsko beljenje zuba ne zagreva, samim tim i ne oštećuje zubnu gleđ, desni i druga meka tkiva, a rezultati su odmah vidljivi, mada broj tretmana zavisi od prebojenosti zuba.

Anti aging stomatologija zameniće zube koji nedostaju

Parodontopatija je vodeći stomatološki problem u svetu, koja za posledicu ima gubitak zuba. Nije redak slučaj da i nelečeni karijes uzrokuje vađenje zube.

Nedostatak jednog ili više zuba dovodi do smanjenja donjeg dela lica i spuštanja uglova usna, ali i do produbljivanja bora, pa lice poprima stariji izgled, javljaju se problemi sa žvakanjem i varenjem hrane. Imajući u vidu ozbiljnost tegoba zub koji nedostaje mora se zameniti veštačkim.

Iako zubne nadoknade postoje decenijama, bezmetalne krunice su postale zlatni standard kada je anti aging stomatologija u pitanju. Izrađene su od najsavremenijeg stomatološkog materijala – cirkonijuma koji krasi izuzetna čvrstoća i izdržljivost.

Zahvaljujući jedinstvenoj strukuri i načinu izrade, postiže se maksimalna preciznost u boji, veličini i obliku zuba pacijenta. Upravo zato je nemoguće uočiti razliku u zubnom nizu, i u pogledu rada bezmetalne krunice imaju prednosti u odnosu na druge vrste.

Naime, proces ugradnje ne zahteva veliko brušenje čime je očuvano zubno tkiva, a kako ne sadrže štetne sastojke ne postoji opasnost od alergijske reakcije, upale desni ili infekcije.

Najmodernija anti aging stomatologija

Razvoj nauke doveo je do otkrića novih metoda za očuvanje mladalačkog izgleda zuba.

Verovali ili ne, najmodernija stomatološka procedura ne samo da pruža lepe i bele zube, već omogućava smanjenje pojave kvara, loma i drugih oštećenja. Reč je o vinirima ili fasetama koji imaju višestruko dejstvo.

Oni, pre svega, otklanjaju prebojenost i neujednačeni zubni niz i štite zube od trošenja,  mogu da reše i problem razmaka između zuba i poprave postojeće frakture.

Bezmetalne krunice

Viniri se izrađuju od najkvalitetnije keramike koja ima savršeno prelamanje, pa zubima pružaju prirodni izgled, sprečavaju povlačenje kože oko usana i pojavu bora. Pored estetiskih osobina, karakteriše ih trajnost i do 30 godina.

Posebnu grupu čine cirkonijumske – no prep fasete koje se direktno “lepe” na zube, što znači da nije potrebno prethodno brušenje, pa predstavljaju potpuno bezbolnu, anti aging stomatološku metodu.

Stomatološka ordinacija na Vračaru – Lumident Studio podariće vašem licu prirodni, mladalački izgled, a zubima blistavu belinu.

read more
Posted Comments
 • Hollywood smile - Stomatološka ordinacija || LUMIDENT STUDIO
  Hollywood smile - Stomatološka ordinacija || LUMIDENT STUDIO
  […] da ga krasi izuzetna čvrstoća i izdržljivost, trajnost vašeg osmeha je zagarantovana. Baš kao fasete, ove krunice imaju prirodni sjaj, pa je gotovo nemoguće uočiti razliku između njih i ostalih […]
  reply
 • Ugradnja implanata - Brzo i bezbolno do savršenog osmeha || LUMIDENT
  Ugradnja implanata - Brzo i bezbolno do savršenog osmeha || LUMIDENT
  […] uglova usana i produbljivanja bora koje su posledice nedostatka zuba, pa ne čudi što se anti aging stomatologija velikim delom zasniva na […]
  reply

Comments are closed.