Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Botox

Botox

Botox predstavlja pročišćeni protein koji proizvode bakterije Clostridium botulinum.

Ova bakterija je prisutna u mnogim prirodnim okruženjima, uključujući zemljište, jezera, šume i crevni trakt sisara i riba. Generalno je bezopasna, ali problemi nastaju kada dođe do prekomernog razmnožavanja i proizvodnje Botulinum toxin-a, smrtonosnog neurotoksina odgovornog za botulizam.

Međutim, kada se botox na odgovarajući način koristi u terapijskom kontekstu, on je potpuno bezbedan, što potvrđuje i odobrenje Uprave za hranu i lekove (FDA).

U kozmetologiji i medicini koristi se niskokoncentrovani toksin koji se dobija specijalnom farmakološkom obradom. Tako razblažen prvobitno je našao primenu u lečenju blefarospazma i drugih problema sa očnim mišićima. Da bi od 2002. godine bio uvršten u anti aging procedure.

Najnovija istraživanja pokazuju da je botoks lica najtraženiji tretman podmlađivanja. U proseku u toku jedne godine uradi se preko 4,5 miliona estetskih procedura korišćenjem botoksa.

Imajući ovo u vidu stomatološka ordinacija Lumident Studio vam otkriva sve o najpopularnijem nehirurškom kozmetičkom postupku smanjenja bora.

Gde se primenjuje botox?

Primarna upotreba je smanjenje pojave bora na licu. Uspešno deluje na bore na čelu, između obrva, oko očiju, na uglovima usanama, pa i na korenu nosa i bradi. S obzirom da blokira lokalne nervne impulse ka specifičnim mišićima na licu tako da ublažava preterano mrštenje i druge izražene facijalne ekspresije botox ne samo da otklanja postojeće bore, već sprečava pojavu dubokih.

Botox

Botox se koristi i za regulisanje kontura lica, ispravljanje asimetrije kapaka i obrva i podizanja uglova usana. Takođe, otklanja problem prekomernog znojenja u predelu pazuha, prepona, pa i na dlanovima i stopalima.

Ima široku primenu i u medicini. Ukrštene oči, trzanje očnih kapaka, hronične migrene, hiperaktivna bešika, spastičnost gornjih udova, blefarospazam – samo su neki od zdravstvenih stanja koje se njime rešavaju.

Estetska stomatologija na mekim tkivima koristi botox kao tretman za gummy smile. Odnosno, za regulisanje preterano vidljive gingive.

Kada su vidljivi rezultati tretmana?

Botox počinje da deluja u prva 3 do 5 dana, ali su maksimalni rezultati vidljivi za 7 do 10 dana posle tretmana. Morate znati da efekat traje oko 4 do 6 meseci. Nakon isteka ovog perioda procedura se može ponoviti. Pri čemu svako naredno aplikovanje produžava dejstvo.

Jedna od prednosti botoxa jeste da se može koristiti već od 20-ih godina. Zapravo, u ovom dobu preporučuje se kao preventivna mera za pojava prvih bora. Na taj način se usporava proces starenja.

Ne postoje ograničenja ni u pogledu aktivnosti posle procedure, već se možete odmah vratiti svojoj dnevnoj rutini.

Zašto tretman botoxom treba poveriti iskusnom lekaru?

Iako se primenjuje niskokoncentrovani toksin, ubrizgavanje ne sme da vrši svako. Naime, na licu čoveka postoji 43 mišića. Pažjivim određivanjem mišića lekar će tretirani samo one koji stvaraju bore, dok se zadržava prirodna ekspresija lica.

Botox

Zbog toga je veoma važno da osoba koja izvodi proceduru poznaje dobro anatomiju glave, kao i da je obučena za upotrebu botoxa. U protivnom, može doći do gubitka mimike, atrofije i drugih komplikacija.

Otklonite znakove starenja brzo i lako, zakažite tretman botoxom u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio.

read more