Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Damon sistem bravica

Damon sistem bravica

Damon sistem bravica doneće vam lepe zube i blistavi osmeh.

Malokluzija, tj. loš međusobni odnos gornjih i donjih zuba, gornje i donje vilice ili kombinovani loš međusobni odnos vilice i zuba, je čest problem ljudi širom sveta. On utiče na položaj usana i mišića lica, što se može negativno odraziti na vaš izgled.

Nažalost, nije u pitanju samo estetski nedostatak, već uzročnik niza zdravstvenih tegoba. Naime, nepravilni položaj uslovljava i nepravilno funkcionisanje usne duplje, pre svega, probleme vezane za ishranu i disanje. Samim tim, direktno utiče na funkcionisanje celog organizma, takođe, onemogućava samočišćenje, pa su karijes i parodontopatija češće pojave.

Kako se za ortodontsku terapiju obično javljaju mladi od 15 do 25 godina, estetika aparata koji se nose igra važnu ulogu za samopozdanje, zbog toga je razvijen damon sistem bravica.

Po čemu se izdvaja damon sistem bravica od klasične fiksne proteze otkriva vam u ovom blogu Lumident Studio, stomatološka ordinacija u centru Beograda.

Najnovija ortodontska tehnika za ispravljanje nepravilnog položaja zuba

Poslednjih godina ortodoncija je doživela neverovatni napredak. Zahvaljujući digitalnoj dijagnostici, razvoju vrhunskih stomatoloških materijala, kao i stalnom traganju za komfornijim tretmanima, uz invisalign folije za ispravljanje zuba, nastao je damon sistem bravica.

U pitanju je jedinstveni sistem sastavljen od samoligirajućih bravica niskog trenja i posebnih hi-tech žica, što znači da ne postoji potreba za elastičnim ili metalnim ligaturama, tj. gumicama i metalnim vezicama. Blage memorijske žice stvaraju laganu silu, vršeći pomeranje zuba.

Damon sistem bravica

Treba napomenuti da je damon sistem bravica više od aparata za korigovanje nepravilnog položaja. On, zapravo, menja vaše lice, pa ono postaje skladnije, mlađe, usne punije, a osmeh besprekoran.

Damon sistem bravica ne zahteva vađenje zuba!

Jedna od glavnih razlika između damon sistema bravica i tradicionalnih aparatića jeste u pogledu pripreme. Za razliku od ranijih metoda, ovaj sistem se uglavnom može uraditi bez eksradicije, sem u pojedinim slučajevima (ekstremna teskoba….). Razlog tome leži u primeni biološke sile, koje su dovoljno efikasne da dovedu zube u odgovarajući položaj, što čitavu proceduru svrstava u minimalno invazivnu.

Ujedno, nema potrebe ni za korišćenjem aparata za širenje nepca. Time je otklonjen neprijatan osećaj, ali i rizik od nastanka suženog zubnog luka i zaravljenog profila.

Koje su prednosti damon sistema bravica?

S obzirom da je strah od stomatologa u velikoj meri izazvan bolom prilikom popravke zuba ili drugih procedura, budite bez brige. Upotreba damon sistema bravica nije bolna niti neprijatna, a pomak zuba je neverovatan.

Sama terapija je znatno jednostavnija, jer nema potrebe za menjanjem ligatura, pa nije potrebna česta kontrola kao kod tradicionalnih proteza. Istraživanja su pokazala da damon sistem bravica smanjuje potrebu za odlaskom kod zubara za 48 odsto, što je veoma značajno kod dentalnog turizma, tj. pacijenata koji iz inostranstva dolaze kod nas radi stomatoloških procedura.

Zbog nepostojanja ligatura održavanje oralne higijene je olakšano, samim tim je smanjena opasnost od zadržavanja hrane i nastanka karijesa.

Damon sistem bravica

Lumident Studio – stomatološka ordinacija u Beograd, prati svetske trendove pa svojim pacijentama nudi najmodernije i najbezbednije tretmane ispravljanja zuba, uključujući damon sistem bravica.

 

 

read more
Posted Comments
 • Održavanje higijene fiksne proteze || LUMIDENT STUDIO
  Održavanje higijene fiksne proteze || LUMIDENT STUDIO
  […] Stomatološka ordinacija Lumident Studio ima iskusni tim stomatologa koji će vam podariti najlepši osmeh. Osim znanja i iskustva ordinacija prati svetske trendove u stomatologiji, pa je u svoje tretmane ispravljanja zuba uvrstila i najmoderniji damon sistem bravica. […]
  reply
 • Sve što treba da znate o fiksnim protezama || LUMIDENT STUDIO
  Sve što treba da znate o fiksnim protezama || LUMIDENT STUDIO
  […] vrstu čini Damon sistem bravica. U pitanju je najsavremeniji način ispravljanja zuba pomoću specijalno dizajniranih […]
  reply

Comments are closed.