Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Kada su implanti bolja opcija od mosta?

Kada su implanti bolja opcija od mosta?

Kada su implanti bolja opcija od mosta, pitanje koje neretko postavljaju pacijenti kojima nedostaje jedan ili više zuba.

Verovali ili ne, vaš osmeh može imati presudni uticaj na poslovni, društveni, pa i ljubavni život. Brojne studije su potvrdile da lepi i zdravi zubi jačaju samopouzdanje, jer navode da se češće smejete. Što dovodi do pozitivnog razmišljanja i srećnijeg života.

Nažalost, oralno zdravlje stanovnika naše zemlje nikada nije bilo za pohvalu. Iako se poslednje decenije povećao broj pacijenata koji odlaze na redovne kontrole i skidanje kamenca sa zuba, Evropski zdravstveni potrošački indeks Srbiju svrstava među poslednjim na listi po kvalitetu zdravstvene zaštite.

Rezultat ovakve situacije dovodi do velikih gubitaka zuba. Procenjuje se da 8,5 odsto odraslog stanovništva ima sve prirodne zube, dok svakom četvrtom stanovniku nedostaje preko 10 zuba.

S obzirom da ovo nije samo estetski, već i zdravstveni problem, implanti, mostovi i krunice su obavezna zamena za izgubljene zube. A kada su implanti bolja opcija od mosta otkriva vam Lumident Studiostomatološka ordinacija u centru Beograda.

Kada su implanti bolja opcija od mosta? Kada nemate dovoljno zdravih zuba

Ma koliko se svaki stomatolog trudio da sačuva zube svojih pacijenata, u pojedinim situacijama vađenje je neminovnost. Parodontopatija je glavni krivac za to. Mada i karijes koji se ne popravi na vreme, ne samo da otežava lečenje i popravku, već preti da ostanete bez zuba. Takođe, razne povrede i traume mogu da dovedu do gubitka zuba.

Kada su implanti bolja opcija od mosta

Ukoliko u zubnom nizu nedostaje određeni broj zuba, tako da se most ne može “prikačiti”, onda su implanti jedino rešenje. Najsavremeniji stomatološki materijali od kojih su oni napravljeni obezbeđuju savršenu rekonstrukciju uz očuvanje kontura lica. Ujedno, implanti sprečavaju dalje promene uslovljene bezubošću.

Kada su implanti bolja opcija od mosta? Kada okolni zubi nisu sigurni nosači mosta

Pre postavljanja mosta neophodno je brušenje okolnih zuba. Međutim, ako su oni previše oštećeni, ne garantuju dobar oslonac za most. Takođe, ni previše zdravi i dobri zubi nisu preporuka za brušenje, jer dolazi do nepotrebnog narušavanja kvaliteta besprekornog zubnog niza.

Implanti pružaju potpuni komfor. Odnosno, sa njima pacijenti mogu normalno da pričaju i da konzumiraju sve vrste namirnica. Što je posebna prednost u odnosu na totalne proteze, pa se oni preporučuju i kod gubitka svih zuba. Zahvaljujući najmodernijoj metodi postoji mogućnost ugradnje implantanata na koji se postavljaju posebne proteze, umesto klasičnih totalnih.

Veliko rastojanje između dva zuba

Da bi se uradio most potrebno je da se ispune određeni uslovi. Pre svega, rastojanje mora da bude idealno, u protivnom nije moguće postaviti most. Obično stomatolog ne savetuje most ako je rastojanje četiri i više zuba.

Problem bezubosti se rešava zubnim implantima. Ugradnja ne samo da je laka i bezolna, već nakon 2 meseca titanijumski šraf, koji zamenjuje koren zuba, srasta sa kosti. Na taj način se čuva kost, dok se kod izrade mosta ona tokom godina gubi, pa dolazi do povlačenja desni.

Kada su implanti bolja opcija od mosta

Imajte u vidu da kvalitetni implanti garantuju 90 odsto održivost u periodu od 40 godina. Za razliku od njih, most daje sigurnost 80 odsto i to samo 15 godina.

Lumident Studiostomatološka ordinacija u Beogradu vratiće vašem licu lep osmeh. Posetite nas i uverite se sami zašto su nam poverenje pružili brojni klijenti.

read more