Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Šta je Myobrace i čemu služi?

Šta je Myobrace i čemu služi?

Myobrace sistem se može smatrati preventivnim preortodontskim tretmanom koji se bazira na nošenju Myobrace aparata u uzrastu od 3-15 godina, a u nekim slučajevima je moguće nositi ga i u kasnijoj životnoj dobi.

Aparati su napravljeni od nežne silikonske gume koja je vrlo komforna za nošenje i blaga za sluzokožu tkiva u ustima.

Aparat slobodno leži izmedju vilica, ne vrši pritisak, a nosi se noću i jos 1-2 sata u toku dana. Princip delovanja aparata je zapravo miofunkcionalna terapija o kojoj se danas sve više govori. Ona se zasniva na uspostavljanju fizioloskih položaja jezika, usana i obraza kao i funkcija disanja i govora.

Kako funkcionise Myobrace aparat?

Myobrace spravlja loše oralne navike kao što su tiskanje jezika(guranje jezika izmedju prednjih zuba gornje i donje vilice tokom gutanja i govora čime nastaje otvoren zagrižaj), disanje na usta, sisanje prsta.

Myobrace

Myobrace omogućava pravilan razvoj vilica i lica jer se i nosi u periodu intenzivnog rasta i razvoja deteta. On olakšava smeštanje svih zuba u zubni niz. Sprecava disanje na usta postavljajuci jezik u pravilan položaj, olakšava tegobe temporomandibulanrnog zgloba.

Zasto je jako vazno ispraviti lose navike na vreme?

Loše oralne navike je važno ispraviti na vreme jer one onemogućavaju pravilan razvoj vilica i smeštanje zuba u zubni niz tokom rasta i razvoja.

Znaci, dete koje ima neku od loših oralnih navika će imati i neku ortodontsku nepravilnost. Samim tim postaje kandidat za terapiju. Novi myobrace sisitem rešava problem u korenu. Eliminacijom štetne navike on omogućava pravilan razvoj i zubi sami zauzimaju fizioloski položaj u nizu.

Za njega se može reći da je istovremeno i prevencija ali i vid terapije.

Prednosti Myobrace aparata

Glavna prednost je uzrast u kome se nosi jer u najranijoj zivotnoj dobi korigujemo loše oralne navike, praktično od treće godine života.

Myobrace

Myobrace aparat se relativno kratko nosi. Sat ili dva u toku dana i tokom cele noći, čime se ne remeti dnevni ritam i raspored raznih aktivnosti, što je jako vazno kako za decu tako i roditelje.

Myobrace sistem stimuliše rast vilica i lica na vrlo prirodan način bez upotrebe sile, praktično samo eliminacijom loših navika i postavljanjem mišica obraza usana i jezika u pravilan položaj.

Cilj terapije

Glavni cilj terapije jeste pravilno disanje na nos! Jako veliki procenat dece ali i odraslih diše samo na usta ili kombinovano na usta i nos.

Postavljanje jezika u pravilan položaj, na krovu nepca je od izuzetne vaznosti.

Jezik je veoma moćan mišicni organ koji kada se konstantno umeće i gura prednje zube vrlo brzo dovodi do njihovog pomeranja pa nastaje otvoren zagrižaj.

Myobrice terapija pomaže i kod problema sa govorom

Myobrace sistem pomaže u oksigenaciji kompletnog organizma jer sprecava disanje na usta, a može ukloniti i probleme u toku spavanja poput hrkanja ili sleep apnee.

Myobrace

Pozovite Lumident studio ukoliko primetite da vaše dete gura jezik napred kad guta ili govori, ako diše na usta ili ako imate bilo koje pitanje vezano za novi Myobrace sistem.

read more