Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
One day dentistry - Lako i brzo do savršenog osmeha!

One day dentistry - Lako i brzo do savršenog osmeha!

One day dentistry, poznat i pod nazivom Smile in a day, baš kao što naziv kaže je stomatološka procedura koja ima za cilj da vrati vaš osmeh u jednoj poseti stomatologu!

Bez obzira da li vam u nizu nedostaje jedan zub ili je u pitanju totalna bezubost, budite bez brige. Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji za samo nekoliko sati biće vam vraćena potpuna funkcionalnost ustiju. Ujedno, otkrićete lepotu svog osmeha.

 One day dentistry u odnosu na tradicionalnu stomatologiju

Sve do razvoja digitalne stomatologije izrada protetskih radova zahtevala je vreme. Samim tim i strpljenje pacijenta. Da je, zaista, reč o velikom napretku koji je doneo one day dentistry koncept potvrđuje poređenje u odnosu na klasični način izrade.

One day dentistry

Tradicionalno, za postavljanje zubne krunice pacijent je morao najmanje 2 puta da dođe kod stomatologa. Prvi pregled je obuhvatao pripremu zuba, tj. brušenje i uzimanje otiska za slanje u laboratoriju. U drugoj poseti vršeno je cementiranje krunice, ali samo ukoliko ona savršeno odgovara. U protivnom, bilo bi potrebno dodatno vreme za prepravku.

Dve posete, takođe, su neophodne kada odlučite da svom osmehu podarite besprekorni izgled pomoću vinira, dok ugradnja implanata podrazumeva hirurško postavljanje titanijumskog šrafa u kost vilice. Zatim, sledi period srastanja za koji je potrebno nekoliko meseci. Tek nakon njega može se krenuti u proces izrade krunice.

Verovali ili ne, sada svaka od ovih procedura može da se uradi u toku jednog dana, u samo jednoj poseti zubaru!

Šta obuhvata one day dentistry?

One day dentistry se zasniva na najsavremenijoj tehnologiji dizajniranja i izrade protetskog rada.

Prvi korak jeste uzimanje otiska upotrebom intraoralnog skenera. Prelaženjem preko svih površina u usnoj duplji kamera, koja je na vrhu ovog uređaja, snima neverovatnom brzinom visokokvalitetne slike jednu za drugom. Na taj način ste oslobođeni neprijatnog osećaja koji prati tradicionalno uzimanje otiska pomoću specijalne kašike u koju se aplikuju otisni materijal.

3D digitalizovani format vašeg skeniranog otiska ide u fazu pripreme pomoću CAD/CAM softvera. Naime, putem CAD softvera vrši se digital smile design. Odnosno, dizajniranje do najmanjih detalja protetskog rada tako da savršeno odgovara estetici lica pacijenta, uz zadovoljenje funcionalnosti. Pri čemu, u ovom procesu može i sam pacijent da učestvuje i da vidi kako će njegovi zubi izgledati na kraju tretmana.

Kada je završeno dizajniranje, sledi izrada protetskog rada, te se virtuelni zapis buduće nadoknade prenosi u CAM program za izradu.

Zašto izabrati one day dentistry?

S obzirom da je čitav proces planiranja, dizajniranja i izrade znatno brži, one day dentistry štedi vaše vreme. Ova prednost je naročito važna zaposlenima koji imaju malo slobodnog vremena za odsustvovanje sa posla. Takođe, idealna je opcija za osobe koje dolaze iz inostranstva radi stomatoloških intervencija. Ne samo da neće morati ponovo da gube vreme putujući, već će i uštedeti novac.

Nije redak slučaj da pacijenti imaju problem sa smanjenim samopouzdanjem usled dugog procesa izrade zubnih nadoknada, kada moraju da se suoče sa vidljivim nedostatkom u svom zubnom nizu. Dobijanje osmeha kakvog ste oduvek želeli u samo jednom danu omoguća vam da se vratite srećni i zadovoljni svojim svakodnevnim aktivnostima.

Još jedna prednost koju pruža one day dentistry koncept jeste smanjeni rizik od pojave grešaka. Čitav proces je kompjuterski vođen čime je zagarantovana neverovatna preciznost u radu. Samim tim i izrađene nadoknade savršeno prianjaju, te nije potrebna dodatna dorada.

One day dentistry

U želji da pacijentima pruži tretmane najvišeg nivoa stomatološka ordinacija Lumident Studio primenjuje digitalnu tehnologiju poslednje generacije u svojoj stomatološkoj praksi.

read more