Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Viniri - Ulepšajte vaš osmeh!

Viniri - Ulepšajte vaš osmeh!

Viniri ili fasete, kako se još nazivaju, predstavljaju najmoderniju metodu promene boje, veličine i oblika zuba.

Razvoj nauke i tehnologije dovodi do unapređivanja starih i razvoja novih metoda u svim oblastima. Tako je estetska stomatologija donela revolucionarni trend u postizanju idealnog zubnog niza, koji je za kratko vreme postao najtraženiji tretman širom sveta. U pitanju su tanke ljuspice, debljine od 0,3 do 1,3 mm, koje se postavljaju na prednju površinu zuba. Mada, u pojedinim situacijama mogu da pokriju i manji deo unutrašnje strane zuba.

Obično se postavljaju u frontalnoj regiji gornje i donje vilice, praktično u liniji osmeha.

Zašto su viniri najbolje rešenje za vaše zube otkriva vam stomatološka ordinacija Lumident Studio.

Viniri obezbeđuju Hollywood smile

Lepi i zdravi zubi postali su imperativ u savremenom dobu. Oni govore ne samo o našem oralnom zdravlju, već i životnim navikama. Ujedno, utiču na formiranje mišljenje o nepoznatoj osobi pri upoznavanju.

Viniri

Nažalost, mali je broj onih koji se rodi sa blistavim osmehom. Tokom godina zubna gleđ se postepeno troši i postaje sve tanja, a pigmentacija na zubima sve primetnija. Ukoliko ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće, zbog tetraciklinske prebojenosti, ne daje željene rezultate, rešenje je dolazi u vidu vinira.

Međutim, viniri nisu namenjeni samo za izbeljivanje zuba. Oni “popravljaju” niz nepravilnosti na vašim zubima, dovodeći ih do savršenstva. Posebno su efikasnih kod malih ili nejednakih zuba, istrošenih i istanjenih zuba, kao i kod razmaka između zuba, tj. dijasteme.

Vinirima se mogu prekriti naprsline u strukturi gleđi ili bele mrlje – urođena polja sa hipomineralizacijom, koja nekome smetaju u pogledu estetike.

Vrste vinira

Viniri se najčešće izrađuju od visokokvalitetne keramike. Ovaj materijal je izuzetno transparentan, te omogućava potpuno prirodno prelamanje. Osim estetskih osobina keramičke fasete su i veoma trajne.

Za razliku od njih, kompozitne fasete su slabijeg kvaliteta. Prave se od kompozitnih materijala, koji su slični onima od kojih se izrađuju bele plombe. Nedovoljna otpornost neretko dovodi do oštećenja, pa i do odlamanja kompletnog vinira. Pomoću njih se ne može postići ni efekat prirodnog zuba, a prebojenost se vrlo brzo javlja. S obzirom da ne poseduju vrhunske mehaničke osobine koriste se samo za beljenje zuba.

Kako se postavljaju viniri?

Tokom prve posete stomotalog obavlja detaljni pregled i razgovor sa pacijentom kako bi saznao koja su njegova očekivanja povodom oblika i boje zuba. Uz konsultacije vrši se i fotografisanje zuba i uzimanje situacionog otiska za izradu modela koji služi za planiranje vinira.

U narednoj poseti model se postavlja na zubni niz kako bi se utvrdilo koje nepravilnosti treba ispraviti. Tek kada se precizno odredi izgled zuba, sledi brušenje kojim se priprema postavljanje vinira. Treba naglasiti da se zubi bruse minimalno, a ne kao kod postavljanje krunice. Nakon brušenja uzima se definitivni digitalni otisak i postavljaju provizorni viniri.

Viniri

Zahvaljujući primeni najnovije CAD-CAM tehnologije fasete se izrađuju sa izuzetnom preciznošću uzetih mera čime je zagarantovano idealno prijanjanje za površinu zuba. Finiširanje sjaja i sitne korekcije obavlja zubni tehničar.

U poslednjoj poseti vrši se proba vinira i trajno cementiranje.

Podarite svom osmehu savršeni zubni niz, zakažite pregled u stomatološkoj ordinaciji Lumident Studio. Tim iskusnih stomatologa specijalista, kao i najkvalitetniji stomatološki materijali i oprema, pretvoriće vaše želje u stvarnost.

read more
Posted Comments
 • Krunice ili fasete - Šta izabrati || LUMIDENT STUDIO
  Krunice ili fasete - Šta izabrati || LUMIDENT STUDIO
  […] ili viniri su, takođe, protetske nadoknade, ali znatno tanje – od 0,3 do 1,3 mm. Najčešće se […]
  reply
 • Holivudski osmeh - Hollywood smile || LUMIDENT STUDIO
  Holivudski osmeh - Hollywood smile || LUMIDENT STUDIO
  […] Tretman obuhvata fasete, krunice, proteze za ispravljanje zuba, zubne implante, izbeljivanje zuba i korekciju gingivalnog osmeha (tzv. Gummy smile). Mada se u većini slučajeva koriste samo viniri. […]
  reply
 • Digitalna stomatologija || LUMIDENT STUDIO
  Digitalna stomatologija || LUMIDENT STUDIO
  […] krune, ali i drugih keramičkih nadoknada, kao što su inlej, onlej i overlej keramički ispuni, viniri, i mostovi. Takođe, primenjuje se za kreiranje dentalnih dizajna i rad na slučajevima planiranja […]
  reply

Comments are closed.