Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694

Blog

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće, pitanje kojim se bave ne samo oni koji žele da svom osmehu daju blistavu belinu, već i brojni mediji.

Tokom godina života menja se naše telo, uključujući i zube koji poprimaju tamnosmeđe, pa i crne mrlje na površini. Preterano konzumiranje kafe, cigareta, tamnih sokova, crnog vina i rafinisanih ugljenih hidrata dovodi do prebojenosti.

U većini slučajeva pigmentacija na zubima je izazvana lošom oralnom higijenom tako da zubni plak formira kamenac. Upravo su ove čvrste naslage glavni krivci ne samo za narušenu lepotu zubog niza, već i za brojne stomatološke probleme.

S obzirom da je Hollywood smile postao imperativ u svetu, izbeljivanje zuba je jedna od najtraženijih procedura kada je u pitanju estetska stomatologija. Međutim, dilema postoji pri izboru tretmana koji će vratiti njihovu prirodnu boju ili ih učiniti svetlijim nego što su bili.

Da li je bolje ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće otkriva vam stomatološka ordinacija u centru Beograda, Lumident Studio.

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće – u čemu je razlika

Ordinacijsko beljenje zuba predstavlja laserski tretman.

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće

UV lampa aktivira gel za izbeljivanje koji je prethodno nanet na površinu zuba, omogućavajući postizanje svetlije nijanse. Ova lampa ne oštećuje zube, već samo ubrzava proces beljenja. Gel je, takođe, bezopasan po zube, jer je kompatibilan sa njima, što znači da je čitava procedura potpuno bezbedna, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Druga metoda zasniva se na primeni LED lampe. Za razliku od lasera njome se tretira čitav niz odjednom, te je procedura znatno brža. Prednost ovog izbeljivanja ogleda se i u mogućnosti preračunavanja rezultata beljenja pre početka rada, kao i u kontroli procedure kako u pogledu izbora programa, tako i jačine.

Kućno izbeljivanje zuba se odvija van ordinacije, ali ne znači da nije pod nadzorom stomatologa. Na osnovu otiska zuba prave se specijalne providne folije.

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće

Na njih se nanosi gel koji sadrži karbamid peroksid u koncentraciji do najviše 22 odsto, pa ne postoji rizik od oštećenja mekih tkiva i zuba. Folije, tj. tray-evi se nose 10-14 noći, pri čemu su obavezne stomatološke kontrole u toku tretmana.

Ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće – koje dovodi do komplikacija

Preosetljivost zuba je jedino neželjeno dejstvo izbeljivanja, koje se može javiti kod nekih pacijenata. Komplikacije koje se navode odnose se, zapravo, na beljenje zuba na svoju ruku. Želeći da otklone žutu boju sa zuba, ljudi pribegavaju nedovoljno ispitanim kućnim metodama i preparatima.

Nažalost, posledice su, neretko, orgomne. Hemijske opekotine su pratilac ove vrste izbeljivanja zuba kod kuće. Imajte u vidu da se beljenje zube ne sme vršiti bez štitnika koji sprečavaju razlivanje gela. Ukoliko oni nisu dobro postavljeni dolazi do ozbiljnih opekotina kože i desni. Čak i kada se štitnici pravilno koriste postoji opasnost od oštećenja desni, ukoliko su preparati prejaki, odnosno ako sadrže hidrogen peroksid.

Privlačne reklame često obećavaju instant rezultate u kućnim uslovima. Ne samo da nisu tačne informacije, već mnogi preparati u svom sastavu imaju hlor dioksid, kiselinu koja se koristi u bazenima. Ona daje dobar efekat beljenja, ali istovremeno skida površinski sloj, oštećujući zubnu gleđ, te zubi postaju podložniji karijesu.

Profesionalno beljenje zuba, bez obzira da li se odvija u ordinaciji ili po savetima stomatologa, jedina je sigurna metoda.

Zato se za čarobni osmeh obratite timu stomatološke ordinacije Lumident Studio.

 

 

 

Posted Comments
  • Viniri - Fasete za savršen osmeh i zubni niz || Lumident Studio
    Viniri - Fasete za savršen osmeh i zubni niz || Lumident Studio
    […] gleđ se postepeno troši i postaje sve tanja, a pigmentacija na zubima sve primetnija. Ukoliko ordinacijsko ili izbeljivanje zuba kod kuće, zbog tetraciklinske prebojenosti, ne daje željene rezultate, rešenje je dolazi u vidu […]
    reply

Comments are closed.