Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Tretman mezoterapije

Tretman mezoterapije

Tretman mezoterapije doneo je pravu revoluciju u estetskim procedurama.

Tokom godina čitav organizam, pa i koža postepeno stari. Ovom procesu naročito je izložena koža lica. Ona tokom leta “trpi” jake sunčeve zrake i rad klima uređaja, a zimi udare vetra i dim u zatvorenim prostorijama. Pored spoljašnjih faktora na kožu negativno utiče i način života. Konstantni stres, nedostatak sna, smanjenja fizička aktivnost, nezdrava ishrana, upotreba neadekvatnih kozmetičkih preparata – samo su neki od činilaca koji ubrzavaju starenje, pa koža postepeno gubi elestičnost i teksturu.

S obzirom da se sa ovim problemom suočavaju ne samo žene, već i muškarci širom sveta savremena kozmetologija je razvila niz novih anti-age metoda. Jedna od njih je tretman mezoterapije.

Šta je mezoterapija?

Tretman mezoterapije predstavlja nehiruršku metodu koja za cilj ima vraćanje svežine i mladolikog izgleda. Podrazumeva ubrizgavanje sastojaka u središnji deo kože, pa odatle i naziv. Ime potiče od grčkih reči „mesos“, što znači srednji i „therapeia“, odnosno medicinski tretman. Sastojci koji se ubrizgavaju su vitaminski kokteli, tj. kombinacija minerala, antioksidanasa i ostalih aktivnih supstanci.

Iako je mezoterapija najmodernija metoda razvijena je još sredinom 20. veka od strane francuskog doktora Michela Pistora. Tri decenije kasnije mezoterapiju je French Académie Nationale de Médecine uvrstio u specijalnu granu.

U početku, tretman je korišćen za eliminisanje bola u sportskoj i fizikalnoj medicini, kao i u reumatologiji. I danas ima važnu ulogu u ovim granama medicine. Ipak, najveću primenu u 21. veku nalazi u estetskoj medicini.

Indikacije za tretman mezoterapije

Ma koliko vaša nega bila besprekorna pojavu bora ne možete izbeći. Razlog leži u činjenici da anti-age kreme deluju samo površinski. Za efikasnu borbu protiv znakova starenja pravo rešenje je mezoterapija, jer njeni aktivni sastojci deluju iznutra.

Tretman mezoterapije

Pored uklanjanja bora, ovaj tretman zateže kožu, delujući kao botoks lica. Istovremeno, daje volumen i tonus. Dok ten čini ujednačenim, te se koristi i za izbeljivanje fleka i uklanjanje ožiljaka. Mezoterapija ima i hidrirajući efekat kojim se podstiče prirodna proizvodnja kolagena. Uspešno rešava i problem sa aknima i tamnim kolutovima ispod očiju.

Tretman mezoterapije se može primenjivati ne samo na licu, već na čitavom telu. Posebno je značajan za uklanjanje celulita i strija, kao i za stimulisanje rasta nove kose.

Da li je tretman mezoterapije bolan?

Mezoterapija je potpuno bezbedna, neinvanzivna metoda. Pre početka tretmana nanosi se anestetička krema koja ublažava bol i bilo kakvu nelagodu. Proceduru vrši licencirani doktor čime je zagarantovana bezbednost, a izvodi se tankim iglicama tako da se ubrizgava samo količina koju koža može da upije.

Tretman je individualnog karaktera. Što znači da izbor koktela zavisi, pre svega, od problema koji treba da otkloni, ali i od stanja kože, godina starosti, pola, pa i telesne težine.

Tretman mezoterapije

Stomatološka ordinacija Lumident Studio prati svetske trendove kako na polju anti-aging stomatologije, tako i estetske medicine. Naš tim lekara može vam podariti Hollywood smile, kakav ste oduvek želeli, a ujedno ukloniti i znake starenje pomoću mezoterapije.

read more