Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
All On 4 koncept - Idealno rešenje za nedostajajuće zube

All On 4 koncept - Idealno rešenje za nedostajajuće zube

All On 4 koncept predstavlja najsavremeniji tretman za potpunu bezubost.

Razvijen je krajem 20. veka od strane portugalskog stomatologa Paula Mala u cilju rešavanja kompleksnih slučajeva totalne bezubosti kada klasična protetika ne daje efikasne rezultate.

S obzirom da je vrlo brzo pokazao prednosti u odnosu na klasične totalne proteze, All On 4 koncept postao je široko prihvaćen od strane stomatologa u svetu. Naime, ovaj tretman je idealan za potpunu rehabilitaciju bezubih pacijenata koji nemaju dovoljan kvalitet vilične kosti. Odnosno, kod kojih kost nema dovoljnu gustinu ili visinu. Odlično je rešenje i pacijente sa polomljenim, pokvarenim ili zubima ugroženim zbog parodontopatije.

Šta je All On 4 koncept?

All On 4 tretman se zasniva na ugradnji 4 implanta koji predstavljaju nosače celokupnog protetskog rada. Dva se postavljaju uspravno u prednjem delu vilice, dok se druga dva ugrađuju u zadnjem delu vilice, pod uglom od 45 stepeni. Prva dva implanta se postavljaju na mestu gde su bile dvojke, a druga dva na mestu nekadašnjih četvorki ili petica, tako da se fiksni most proteže od šestice desno do šestice levo.

All On 4 koncept

Ugradnja implanta na ovaj način obezbeđuje ne samo stabilnost protetskog rada, već i bolji kontakt kosti sa implantima. Na taj način je eliminisana potreba za velikim dodavanjem veštačke kosti usled nedostatka kosti, koji je čest problem kod višegodišnjeg gubitka zuba. Takođe, nema potrebe za sinus lift intervencijom, jer postavkom implantata pod uglom od 45 stepeni zaobilaze se sinusi.

Koje su prednosti All On 4 koncepta?

Jedna od glavnih prednosti koju pacijenti ističu jeste komfor koji pruža All On 4 koncept. Razlog leži u činjenici da je rad fiksiran, te ne postoji opasnost od ispadanja prilikom govora ili jela, kao kod klasičnih proteza. Olakšana je i higijena. Ne samo da je pranje isto kao i kod prirodnih zuba, bez potrebe da vadite protezu i ponovo je vraćate, već ne postoji opasnost od zadržavanja hrane ispod proteze i stvaranja rana na desnima.

Čitava procedura je brza i bezbolna. Postupak ugradnje se obavlja pod lokalnom anestezijom, te pacijenti ne osećaju bol ili bilo kakvu nelagodu. Dok novi osmeh mogu dobiti u roku od 72 sata nakon ugradnje implantata. Zahvaljujući brzini postizanja krajnjih rezultata nisu narušene svakodnevne aktivnosti, kao ni samopouzdanje pacijenta.

Zubni implanti su izrađeni od titanijuma ili titanijumske legure. Kako je ovaj materijal potpuno biokompatibilan nema rizika od alergijske reakcije, odbacivanja ili bilo kojih drugih negativnih efekata po zdravlje.

All On 4 koncept donosi i bolju funkcionalnost. Sile pri žvakanju su ravnomerno raspoređene, tako da ne dolazi do preopterećenja pojedinih delova vilice. Ujedno, sprečeno je dalje propadanje kosti, što je slučaj kod nošenja klasične proteze. Usled nedostatka zuba dolazi do resorbcije zubne kosti, što za posledicu ima promenu oblika vilice tako da proteza počinje da se pomera. Da bi se obezbedila stabilnost neophodna je izrada nove.

All On 4 koncept

Za razliku od totalne proteze, ugradnjom implanta vrši se čvrsto srastanje sa viličnom kosti, te se zaustavlja dalje propadanje i obezbeđuje rehabilitacija. Samim tim nema potrebe ni za novim protetskim radovima nakon određenog vremana. Imajući ovo u vidu možemo da kažemo da je All On 4 koncept i povoljnija opcija za rešavanje totalne bezubosti.

All On 4 konceptom se daje doživotna garancija na implante, a redovne kontrole se obavljaju na svakih 6 meseci. Takođe cela konstrukcija se po potrebi može očistiti, servisirati i postaviti ponovo u usta pacijenta u jednoj poseti.

Rešite se bezubosti na najbolji način, posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio.

 

read more