Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Bezmetalne krune - Hollywood smile

Bezmetalne krune - Hollywood smile

Bezmetalne krune predstavljaju vrhunac estetske stomatologije.

U modernom dobu svest o zdravlju zuba je podignuta na viši nivo. Gotovo je nekulturno da u 21. veku imate karijes, krive zube ili, pak, da vam nedostaje neki zub, te ne čudi što je Hollywood smile postao san ljudi širom sveta.

Osnovu blistavo belog osmeha i savršenog zubnog niza čine bezmetalne krune. Ne samo da nadoknađuju izgubljene zube, već njima možete zaštiti dalje propadanje zuba koji su lečeni, tj. kojima je izvađen živac. Takođe, ove prelepe protetske nadoknade produžavaju vek trajanje parodontopatičnih zuba, jer vrše pravilno raspoređivanje pritiska na ostale zube. Na taj način se smanjuje mogućnost migracije tj. pomeranja pojedinih zuba.

Zašto su bezmetalne krune najbolje estetsko rešenje?

Bezmetalne krune se izrađuju od cirkonijuma. U pitanju je najsavremeniji keramički materijal koji odlikuje izuzetna čvrstoća i izdržljivost.

Vrhunska estetika ovih krunica potice od fasetiranja keramike znači dodavanjem pojedinačnih slojeva u zubnotehničkoj laboratoriji postiže se njihov maksimalno prirodan izgled, pa je ovakva krunica idealna kao protetska nadoknada na prednjim zubima u liniji osmeha.

Danas je bezmetal postao prakticno standard za mlađe pacijente koji žele vrhunsku estetiku.

Bezmetalne krune

Pored izuzetne čvrstoće cirkonijum poseduje neverovatnu transparentnost, tako da obezbeđuje propuštanje svetlosti kroz sve slojeve kao što to čine prirodni zubi. Zahvaljujući ovim karakteristikama bezmetalne krune imaju savršen, trodimenzionalni izgled, koji je nemoguće razlikovati od prirodnih zuba.

Vrhunska estetika se ogleda i u postojanosti boje. Budite sigurni da će boja vašeg Hollywood smile-a biti perfektna i nakon niza godina, što nije slučaj sa metalokeremičkim krunama koje vremenom poprimaju mat efekat.

Pravilan zubni niz zagarantovan je i najpreciznijom izradom. Naime, bezmetalne krune su kompjuterski dizajnirane pomoću CAD CAM tehnologije. Što znači da se na osnovu otiska i 3D slike zuba, kompjuterskim skeniranjem modela, izvodi protetski rad koji je maksimalno precizan u pogledu boje, veličine i oblika. Ujedno, obezbeđen je savršen kontakt krunice i desni.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da su bezmetalne krune najkvalitetnija i vizuelno najlepša protetska zubna nadoknada koja će vam podariti osmeh kakav ste oduvek želeli.

Prednosti bezmetalnih kruna

Bezmetalne krunice, osim vrhunske estetike, imaju prednosti i u očuvanju zdravlja. S obzirom da se izrađuju od materijala koji je biokompatibilan sa organizmom, ne postoji opasnost od alergijskih reakcija. Samim tim je i period adaptacije znatno kraći.

Za razliku od metalokeremičkih, kod kojih je potrebno brušenje do 2 mm, kod bezmatalnih kruna se skida znatno manji sloj – od 0,3 do 1 mm. Time je očuvanost zubnog tkiva bolja.

Kako se postavljaju bezmetalne krune?

U prvoj poseti stomatologu vrši se detaljni pregled zuba, uključujući i ortopanski snimak kako bi se utvrdilo stanje svih zuba u vilici. Ukoliko postoji kvar, kamenac i upala desni moraju se sanirati pre uzimanja otiska.

Bezmetalne krune

Sledeći korak jeste brušenje zuba. Ovaj proces se obavlja u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan za pacijenta. Nakon brušenja uzima se otisak koji predstavlja osnovu za izradu bezmetalne krune.

Trodimenzionalnim skreniranjem CAM CAD metodom, uz konslutaciju sa pacijentom, precizira se izgled i boja. Zatim kompjuterski navođene mašine seku tačne konstrukcije buduće krune tako da kasnije nije potrebna dorada, kao što se može desiti kod metalokeramičkih koje se prave ručno.

Poslednji korak jeste cementiranje. U slučaju da se bezmetalnom krunom nadoknađuje izgubljeni zub, najpre se vrši ugradnja implanata, a po srastanju, postavlja se krunica.

San o očaravajućem osmehu možete ostvariti ukoliko posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio. Naš stručni tim pronaći će najbolje rešenje za vaše zube.

read more