Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
CEREC sistem - Revolucija u digitalnoj stomatologiji

CEREC sistem - Revolucija u digitalnoj stomatologiji

CEREC sistem predstavlja najmoderniju tehnologiju koja je donela pravu revoluciju u digitalnoj stomatologiji.

Lepi i zdravi zubi dokaz su brige o sopstvenom zdravlju. Ne samo da čine naš osmeh blistavijim i lice lepšim, već daju dozu samopouzdanja, te ne čudi što je svest o dobrom oralnom zdravlju podignuta na viši nivo.

Nažalost, i pored besprekorne nege probleme sa zubima nemoguće je izbeći. Karijes i bolesti desni su vodeće stomatološke bolesti savremenog čoveka. Ipak, zahvaljujući napretku tehnike i nauke omogućeno je adekvatno lečenje. Čak i gubitak zuba više ne izaziva toliku brigu, jer su nam dostupni najbolji materijali i vrhunska tehnologija za izradu nadoknada.

Ne tako davno mostovi i metalokeramičke krunice bile su jedina opcija u protetici, dok danas postoji niz mogućnosti – počev od cirkonijum keramičkih krunica koje pružaju izgled i transparentnost prirodnih zuba, preko tankih vinira, pa do All on 4 koncepta, koji predstavlja inovativno rešenje za totalnu bezubost.

Pored besprekornog izgleda, pomoću CEREC sistema skraćeno je i vreme izrade nadoknada za zube.

Šta je CEREC sistem?

CEREC je skraćenica od Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramic. Što u bukvalnom prevodu znači „ekonomična restauracija estetske keramike“. Zapravo, reč je o pristupačnom načinu stvaranja raznovrsne stomatološke protetike pomoću digitalnog modeliranja i CAD/CAM stomatologije. To znači da se dizajn protetskog rada pravi od skeniranog otiska pomoću kompjuterskog softvera, a zatim se putem računara prosleđuje mašini koja proizvodi keramičku restauraciju.

CEREC sistem

CEREC sistem se najčešće primenjuje u implantološkim zahvatima, budući da se tada izrađuje najveći broj krunica. Mada se može koristiti i za pojedinačne krunice koje se postavljaju na žive ili devitalizovane zube, kao i za izradu vinira, Inlej/Onlej zubnih ispuna, mostova i proteza.

Prednosti CEREC sistema

Tradicionalna restauracija zahteva više poseta stomatologu kako bi se dobio krajnji protetski rad. Dok CEREC sistem omogućava da se čitav posao obavi samo u jednoj poseti.

One day dentistry, kako se popularno naziva, je veoma pogodan za ljude koji imaju gust raspored privatnih i poslovnih obaveza, kao i onima koji su zbog protetskih radova došli na par dana u našu zemlju. Takođe, oslobađa vas stresa usled višestrukih poseta stomatologu.

Završetak trajne restauracije u jednom terminu eliminiše i potrebu za privremenim rešenjima kod velikih nedostataka. Samim tim ne morate izdvajati dodatni novac za privremene krunice.

Još jedna važna prednost jeste mogućnost učestvovanja pacijenta u digitalnom dizajniranju nadoknada. Naime, pomoću specijalnog softvera, uz uvažavanje vaših želja, stomatolog će pronaći najbolji rešenje za vaš nedostatak tako da savršeno odgovara drugim zubima u nizu, ali i fizionomiji vašeg lica. Ujedno, moći ćete da vidite kako će vaš osmeh izgledati pre početka rada.

Izrada protetskog rada je veoma precizna tako da nema potrebe za popravkama.

CEREC sistem obično podrazumeva 3 koraka

Prvi korak jeste digitalno skeniranje. Nakon preparacije zuba koji zahteva restauraciju vrši se digitalno uzimanje otiska putem intraoralnog skenera. Na onovu dobijenog snimka (otiska) kompjuterski softver dizajnira model protetskog rada, koji je napravljen po meri za vaše zube i usta.

Specifikacije dizajna se šalju opremi za izradu. S obzirom da proteski rad u potpunosti odgovara moguće je odmah obaviti i cementiranje.

CEREC sistem

Podarite svom osmehu najlepši zubni niz, posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio, gde vas čeka vrhunski tim stručnjaka i digitalna stomatološka oprema poslednje generacije.

 

 

read more
Posted Comments
 • Oralna hirurgija - Lumident Studio
  Oralna hirurgija - Lumident Studio
  […] CEREC sistem – Revolucija u digitalnoj stomatologiji […]
  reply
 • Oralna hirurgija || LUMIDENT STUDIO
  Oralna hirurgija || LUMIDENT STUDIO
  […] CEREC sistem – Revolucija u digitalnoj stomatologiji […]
  reply

Comments are closed.