Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Šta je zapravo Waterpik?

Šta je zapravo Waterpik?

Waterpik je revolucionarni proizvod namenjen za čišćenje zuba.

Svima je dobro poznato da lep osmeh čini čuda, a za to su zaslužni blistavo beli, zdravi zubi. Upravo su oni najbolji pokazatelj ne samo vašeg oralnog zdravlja, već i životnih navika.

Međutim, briga o zubima je mnogo više od dobrog izgleda. Pravilno održavanje i redovna kontrola čine osnovu u sprečavanju pojave brojnih stomatoloških problema, kao što su karijes, upala desni, parodontopatija… Ne treba zaboraviti ni bolesti koje izaziva loša oralna higijena, jer zubi indirektno utiču na rad svih sistema u telu.

Nažalost, mnogi ljudi nisu svesni da upotreba samo obične četkice za zube nije dovoljna, jer ona može da očisti oko 70 odsto površina. Za uklanjanje čestica hrane, naslaga i bakterija na teško dostupnim mestima između zuba najbolje rešenje je oralni tuš.

Prvi oralni irigator, kako se još naziva, razvio je 1962. godine stomatolog iz Kolorada, Gerald Moyer u saradnji sa svojim pacijentom, inženjerom hidrotehnike Johnom Mattinglijem. Njihov izum je na tržište lansirala kompanija Waterpik tako da možemo da kažemo da je ovaj brend lider u čišćenju zuba sa tradicijom dugom više od 5 decenija.

Šta je Waterpik oralni tuš?

Waterpik oralni tuš je specijalni uređaj koji je dizajniran tako da koristi vodu pod blagim pritiskom kako bi otklonio zaostalu hranu. Na taj način sprečava razmnožavanje bakterija i taloženje zubnog plaka koji su glavni uzročnici stomatoloških problema. Ujedno, masira desni i stimuliše cirkulaciju, preventivno delujući protiv upale i krvarenja.

Waterpik

Oralni tuš je namenjen svima kao preventivno sredstvo u očuvanju zdravlja zuba i desni. Mogu ga koristiti i deca starija od 6 godina. Posebno je preporučljiv osobama koje imaju krunice, mostove, implante i fiksne proteze, kako bi se detaljno očistitili ortodontski aparati i zubna protetika. Obavezan je deo oralne higijena pacijentima kod kojih je registrovan gingivitis ili parodontopatija.

Prednosti upotrebe Waterpik oralnog tuša

Za samo 3 sekunde Waterpik će garantovano otkloniti 99 odsto naslaga sa tretiranog područja. Istraživanja su pokazala da redovnom upotrebom za 14 dana dolazi do poboljšanja stanja desni. Što znači da ne služi samo kao preventivna mera, već ima i terapeutsko dejstvo.

Waterpik

Oralni irigator dolazi sa brojnim nastavcima koji omogućavaju multifunkcionalnost. Tako, na primer, Orthodontic Tip nastavak se koristi za ispiranje kod fiksnih proteza, dok Water Flosser Tongue Cleaner je nastavak za čišćenje jezika. Zahvaljujući mogućnošću podešavanja pritiska vode i rotiranja cevčice za 360 stepeni Waterpik se u potpunosti prilagođava samom korisniku.

Waterpik oralni tuš je najefikasnije sredstvo za čišćenje zuba

Brojne studije potvrdile su prednosti upotrebe Waterpik oralnog tuša u odnosu na konac za zube. Naime, on 3 puta efikasnije otklanja zubni plak. Pri tome je 29 odsto učinkovitiji na aproksimalnim površinama i 33 odsto na marginalnim površinama. Takođe, 3 puta bolje čisti teško dostupne prostore kod ortodontskih aparata, dok je u poređenju sa koncem za zube 2 puta bolji u redukovanju krvarenja desni.

Waterpik oralni tuš je zvanično odobren od strane Američkog stomatološkog udruženja, a više od 90 odsto stomatologa u svetu preporučuje njegovu upotrebu. Među njima je i stručni tim stomatološke ordinacije Lumident Studio.

 

 

read more