Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Ispravljanje zuba bez proteze - SET UP folije

Ispravljanje zuba bez proteze - SET UP folije

Ispravljanje zuba bez proteze predstavlja najsavremeniji ortodontski tretman.

Lep osmeh i zdravi zubi su jedna od najvažnih karakteristika koje utiču na lepotu lica. Imajući ovo u vidu ne čudi što je holivudski osmeh postao imperativ savremene stomatologije.

Međutim, blistavo beli zubi nisu jedini koji utiču na lepotu osmeha. Nemojte zaboraviti da pravilni zub niz, takođe, tome doprinosi. Nažalost, nepravilan položaj zuba i poremećeni međusobni odnosi zubnih lukova utiču i na zdravlje. Nemogućnost odražavanja pravilne oralne higijene, karijes, upala desni, erozija zuba, otežano žvakanje, nejasni govor – samo su neki od problema sa kojima se susreću osobe koje imaju određeni stepen malokluzije.

S obzirom da mnogi odrasli pacijenti odlažu ortodontsku terapiju kako bi izbegli nošenje fiksne proteze, stomatološka ordinacija Lumident Studio vam otkriva ispravljanje zuba bez proteze.

Šta je ispravljanje zuba bez proteze?

Pored proteza za ispravljenje zuba mogu se koristiti i specijalne folije. U pitanju su providni ortodontski aparati, koji su napravljeni od medicinskog poliuretana. Odnosno, tanke, providne veoma lagane plastike koja je potpuno bezbedna za upotrebu.

Kada su se pojavile, folije za ispravljenje zuba izazvale su nevericu kod ljudi, dovodeći u pitanje delovanje. Vrlo brzo pokazale su fantastične rezultate, osvojivši nagrade na ovom polju, te su privukle pažnju stomatologa širom sveta.

Kako funckioniše ispravljanje zuba bez proteze?

Providne folije za ispravljenje zuba su kompjuterski dizajnirane za svakog pacijenta posebno.

Ispravljanje zuba bez proteze

To znači da se nakon uzimanja otiska vrši njegovo skeniranje, a zatim se pomoću specijalnog 3D softvera izrađuje precizan model folija za ispravljanje zuba. Ujedno, pacijent ima mogućnost da unapred vidi tok terapije, tj. ispravljanja kroz etape, kao i krajnje rezultate.

Ispravljanje zuba bez proteze se zasniva na setu folija. Pri čemu svaka folija vrši pomeranje zuba u proseku 0,2 do 0,3 mm. Broj folija zavisi od stanja nepravilnosti koje se njime ispravlja, te za malokluzije manjeg stepena mogu biti potrebe samo 2-3 folije, a za veće i do 12 folija. Folije se nose u u proseku 18 sati dnevno, a menjaju nakon 2 do 3 nedelje.

Nakon postignutih rezultata sledi ortodontska retencija. U toj fazi poslednja folija nosi se samo noću, a ima zadatak da održi rezultate.

Koje su prednosti ispravljanja zuba bez proteze?

Za pacijente glavna prednost jeste estetika. Naime, folije su neprimetne na zubima, te vaši saradnici, poslovni partneri, pa ni prijatelji neće znati da ih nosite.

Ispravljanje zuba bez proteze

Druga prednost koju ističu jeste veći komfor. Ne samo da je lakše privikavanje u odnosu na fiksne proteze, već je jednostavnija i oralna higijena. Sve što treba da uradite jeste da ih operete klasičnom četkicom i pastom za zube.

S obzirom da nema fiksnih delova ne postoji opasnost od zaglavljivanja hrane i stvaranja mrlja ili dekalcifikacije zuba.

Dadatna pogodnost kod ispravljanja zuba bez proteze leži u činjenici da ovaj tretman ne zahteva česte stomatološke kontrole, što pogoduje pacijentima iz inostranstva koji odluče da kod nas obave ortodontsku terapiju.

Podarite svom osmehu savršen zubni niz, posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio.

read more