Hadži Milentijeva 85, Beograd Ponedeljak - Sreda - Petak 12:30-20:30 | Utorak - Ćetvrtak 8:30-16:30 +381 65 30 47 208 | +381 64 12 39 694
Izrada krunica za jedan dan - Nikada brže do savršenog osmeha!

Izrada krunica za jedan dan - Nikada brže do savršenog osmeha!

Izrada krunica za jedan dan doneće vam savršeni osmeh u neverovatno kratkom roku.

Živimo u modernom dobu kada se velika pažnja posvećuje estetici. Negovan, mladalački izgled postao je imperativ. Kako osmeh zauzima važan deo lica, blistavo beli i zdravi zubi čine obavezni ukras koji doprinosi celokupnoj lepoti.

Nažalost, još uvek postoje ljudi koji zanemaruju zdravlje svojih zuba, te ne čudi što su karijes i parodontopatija vodeći stomatološki problemi građana Srbije. Gubitak zuba je neretko posledica ovih bolesti.

Iako mnogi nedostatak zuba vide samo kao narušenu estetiku, zapravo, on predstavlja mnogo veći problem. Nedostatak samo jednog zuba utiče na okolne dovodeći do njihovog pomeranja kako bi ispunili prazni prostor u nizu. Usled krivljenja i naginjanja zuba javljaju se problemi u kontaktu gornje i donje vilice, što vodi ka bržem propadanju zuba, ali i razvoju upalnih procesa. Vremenom, može doći i do gubitka dela vilične kosti.

Bez obzira na niz ozbiljnih komplikacija koje može da izazove nedostatak zuba, pojedini pacijenti izbegavaju da reše ovaj problem, jer ne žele da se upuste u dug proces izrade krunica. Srećom, nauka i tehnika doveli su do razvoja digitalne stomatologije, koja u velikoj meri skraćuje vreme potrebno za nadoknadu zuba.

Šta obuhvata izrada krunica za jedan dan?

Baš kao i kod tradicionalne izrade krunica prvi korak jeste brušenje. Brušenjem zub dobija oblik koji omogućava nošenje krunice.

Nakon toga sledi uzimanje otiska. Za razliku od konvencionalnog uzimanja otiska koje se vrši pomoću specijalne kašike u koju se aplikuju otisni materijal, izrada krunica za jedan dan podrazumeva digitalno skeniranje. Naime, pomoću intraoralnog skenera u samo par minuta vrši se snimanje izbrušenih zuba, a na osnovu dobijenog otiska specijalni softver određuje unutrašnji izgled krunice koji nalaže obrušeni zub. Time je obezbeđeno savršeno prianjanje. Spoljašnji izgled krunice, tj. boju i veličinu, određeje stomatolog uz sugestije pacijenta.

Izrada krunica za jedan dan

S obzirom na upotrebu digitalne tehnologe i mogućnosti da pacijent vidi zube pre početka izrade, kao i da učestvuje u njihovom dizajniranju, ova metoda se naziva digital smile design.

Softversko rešenje dizajna odmah se šalje u mašinu koja velikom brzom, za nekoliko minuta, keramičku kockicu pretvara u predviđeni izgled krunice. Poslednji korak jeste cementiranje.

Prednosti izrade krunica za jedan dan

Glavna prednost koju donosi izrada krunica za jedan dan jeste skraćeno vreme za nadoknadu zuba. Kako je za tradicionalnu izradu zubne krunice potrebno jedna do 2 nedelje i više poseta stomatologu, ova savremena procedura je idealna za osobe koje nemaju puno vremena, kao i za pacijente kojima samo pomisao na višednevno nošenje obrušenih zuba utiče na samopouzdanje. Čest je izbor i inostranih pacijenata koji u našu zemlju dolaze da dobiju savršen zubni niz.

Iako kod tradicionalne izrade postoji mogućnost brzog pravljenja privremenih krunica, koje se nose sve dok ne budu izrađene trajne, kompletna izrada krunica za jedan dan je bolji izbor. Pre svega, donosi uštedu u stomatološkim troškovima, jer ne morate da izdvajate novac i za privremene protetske radove. Takođe, omogućava vraćanje funkcije žvakanja i govora odmah. Dok su privremene krunice slabije i podložnije popuštanju veze, te morate biti pažljivi pri jelu, a postoji i opasnost da one izazovu povredu susednih zuba ili desni.

Još jedna važna prednost jeste savršena estetika. Krunice su digitalno dizajnirane i isečene tako da nema potrebe za bilo kakvim prepravkama, baš kao što kod digitalnog skeniranja nema potrebe za ponavljanjem postupka, što se može desiti kod tradicionalnog uzimanja otiska.

Osim krunica, i keramički ispuni i fasete se mogu dobiti za jedan dan.

Izrada krunica za jedan dan

Podarite svojim zubima najbolji tretman, posetite stomatološku ordinaciju Lumident Studio. Naš tim stomatologa specijalista uz pomoć najsavremenije digitalne tehnologije pronaći će najbolje i najbrže rešenje za vaš nedostatak zuba.

 

read more